search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:02
MENU CLOSE

Πολυτεχνείο: Κατέθεσαν στεφάνι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κώστας Τασούλας (videos)

17.11.2023 09:32
sakellaropoulou_new

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο για την 50η επέτειο της εξέγερσης κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής (17/11) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πέρασε την πύλη του Πολυτεχνείου στις 9 το πρωί, κατέθεσε το στεφάνι της και στη συνέχεια αποχώρησε.

Μία περίπου ώρα νωρίτερα, στο Πολυτεχνείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Σήμερα οφείλουμε, τιμώντας τη μνήμη του Πολυτεχνείου, να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας και αξιοποίησης της δημοκρατίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Κ. Τασούλας για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια, μισός αιώνας, από την κορυφαία εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ήθελα να τιμήσω αυτή τη μνήμη η οποία είναι πάντα ζωντανή. Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει ο Ελύτης ότι “μια μέρα το παρελθόν θα μας ξαφνιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι”. Το Πολυτεχνείο χάραξε μια εποποιία διεκδίκησης δημοκρατίας. Σήμερα οφείλουμε, τιμώντας αυτή τη μνήμη, να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας και αξιοποίησης της δημοκρατίας, ακόμη περισσότερη αξιοποίηση της δημοκρατίας. Αυτή είναι η τιμή στη μνήμη του Πολυτεχνείου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Αρβανίτης για ΣΥΡΙΖΑ: Και πάλι καλά που παίρνουμε 14% στις δημοσκοπήσεις (videos)

Το ΠΑΣΟΚ μετά από 11 χρόνια περνά στη δεύτερη θέση ο ΣYΡΙΖΑ βυθίζεται στην εσωστρέφεια και ο Μητσοτάκης τους παρακολουθεί κυρίαρχος 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανάληψη ρόλων ή αποστασία» το δίλημμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου – Μπαράζ επαφών Τσίπρα κόντρα σε νέα «φυγή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:57