search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Αποκάλυψη ισραηλινής εφημερίδας: «Ισραηλινά ελικόπτερα χτύπησαν ισραηλινούς στο φεστιβάλ Supernova»

19.11.2023 13:47
ISRAEL-3-1

Έκθεση «βόμβα» για την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου, αποκαλύπτει ότι ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο, που άνοιξε πυρ κατά Παλαιστινίων ενόπλων, τραυμάτισε Ισραηλινούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ Supernova.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται την εφημερίδα Haaretz, τα μέλη της Χαμάς δεν είχαν προηγούμενη ενημέρωση για το φεστιβάλ, το οποίο διεξήχθη κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς έλαβαν οδηγίες να ενωθούν σιγά σιγά με το πλήθος και να μην μετακινηθούν σε καμία περίπτωση», αναφέρει η εφημερίδα.

«Με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησαν» -συνεχίζει- «να ξεγελάσουν την αεροπορία ώστε να πιστέψουν ότι αυτοί από κάτω ήταν ισραηλινοί. Αυτή η εξαπάτηση λειτούργησε για λίγο, ώσπου τα ελικόπτερα Apache έπρεπε να απελευθερωθούν από κάθε περιορισμό. Οι πιλότοι δυσκολεύτηκαν να διακρίνουν ποιος ήταν της Χαμάς και ποιος Ισραηλινός».

Κόντρα στο ισραηλινό αφήγημα η έκθεση της εφημερίδας

«Όταν το συνειδητοποιήσαν κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν οβίδες πυροβολικού εναντίον της Χαμάς, ανεξάρτητα, χωρίς να πάρουν άδεια από τους ανωτέρους τους», επισημαίνει.

Η αστυνομία υπολόγισε τον αριθμό των νεκρών στο φεστιβάλ της φρίκης στους 364, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους.

Η έρευνα της εφημερίδας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ισραηλινό αφήγημα για την επίθεση της Χαμάς, που ισχυρίστηκε πως τα ένοπλα μέλη της οργάνωσης «έβαψαν» με αίμα το φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντροπή από το Ισραήλ – Μεθυσμένοι στρατιώτες διασκεδάζουν ξέφρενα ενώ συνεχίζεται η αιματοχυσία

Βίντεο – σοκ από τη Γάζα: Η στιγμή της έκρηξης σε σχολείο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια – Δεκάδες σοροί στα συντρίμμια

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον επτά νεκροί από τον κυκλώνα Μιντίλι – Αγωνία για την τύχη 300 ψαράδων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:28