search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:07
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της ομάδας Αχτσιόγλου – Αποχωρούν επίσημα την Πέμπτη

22.11.2023 20:27
axtsioglou_new

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου και των «6+6», καθώς την Πέμπτη αναμένεται να δώσουν στην δημοσιότητα κείμενο στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξηγούν τους λόγους της εξόδου από το κόμμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποχώρηση θα γίνει λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 μ.μ με θέματα τον «προγραμματισμό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» καθώς και την «πρόταση του προέδρου για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου».

Η σύγκληση της ΠΓ, άλλωστε θεωρείται ως μία κίνηση Κασσελάκη για να επιταχύνει τις εξελίξεις, καθώς είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσαν να πάνε σε αυτή την Πολιτική Γραμματεία οι διαφωνούντες. Αν απουσίαζαν, στο τραπέζι θα μπορούσε να τεθεί το θέμα της διαγραφής τους. Έτσι, με αφορμή τη συνεδρίαση τα στελέχη της τάσης «6+6» φέρονται αποφασισμένα να επισπεύσουν το διαζύγιο.

Μένει να φανεί αν η έξοδος θα συνοδευτεί και με την δημιουργία μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς για να «πιάσουν» τη δεκάδα οι 7 βουλευτές των «6+6» (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Τζούφη, Φωτίου, Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου) μαζί με τους Τσακαλωτο και Πέρκα της «Ομπρέλας», χρειάζεται ένας ακόμη. Πάντως για τον Γιώργο Σταθάκη είναι θέμα ωρών η δημιουργία της.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, μέχρι χθες δήλωνε ότι δεν έχει δει κάποια δήλωση από την τάση «6+6», άρα θεωρεί ότι μένουν στο κόμμα, αν και σήμερα αποκήρυξε τους κ.κ. Κατρούγκαλο και Τσακαλώτο, εισπράττοντας την οργισμένη αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος του καταλόγισε οπισθοδρόμηση και τον παρομοίασε με τον… Περίανδρο Πώποτα.

Νωρίτερα, την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με κοινή δήλωση τους, 90 μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου, καθώς και οι πρώην βουλευτές Αννέτα Καββαδία και Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ανήκουν στην Ομπρέλα. Επιπλέον την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν 21 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά και 18 στελέχη της ΝΕ Βόλου.

Διαβάστε επίσης:

Κύρτσος: Ζητεί να ερευνηθεί η εμπλοκή της Αλεξίας Μπακογιάννη στην εξαγορά ιταλικού διυλιστηρίου από τον Στάινμετζ

Ζαχαριάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Μένω αποφασιστικά – Λάθος ο τεμαχισμός του χώρου (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Επιταχύνονται οι εξελίξεις – Σε διαρκείς συσκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:07