search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:14
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Φθιώτιδα: Η δική μας αντιπολίτευση είναι τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών

23.11.2023 14:24
mitsotakis_new

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα, βρήκε ευκαιρία να αναφερθεί εμμέσως στα προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας σε πολίτες στα Καμένα Βούρλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θέλω να σας ζητήσω τώρα, με την ιδιότητα των κομματικών στελεχών, να μην ξεχάσουμε ότι έχουμε ακόμα μία εκλογική μάχη μπροστά μας, είναι η μάχη των ευρωεκλογών. Αφού ανεβάσατε τον πήχη τόσο ψηλά εδώ στα Καμένα Βούρλα, πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ξεπεράσουμε ακόμα μία φορά στις εκλογές που θα γίνουν το 2024. Και θα σας ζητήσω να μην ασχολούμαστε καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση. Η δική μας αντιπολίτευση είναι τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Μόνο με αυτά ασχολούμαστε. Αυτά προσπαθούμε να λύνουμε. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Όποτε δεν τα καταφέρνουμε, θα σας το λέμε με ειλικρίνεια και απλά θα προσπαθούμε περισσότερο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «είχα πει ότι θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες του Κρατικού Προϋπολογισμού για να στηρίξω τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, που ξέρω πόσο παλεύετε όλοι σας με την εισαγόμενη ακρίβεια. Και πράγματι, όταν είδαμε τα στοιχεία του Προϋπολογισμού διαπιστώσαμε ότι έχουμε 350 εκατομμύρια ευρώ να δώσουμε τα Χριστούγεννα για να στηρίξουμε οικογένειες με παιδιά, συμπολίτες μας με αναπηρία, συνταξιούχους, με μια “ανάσα” στήριξης. Η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι μόνο τα επιδόματα. Τα επιδόματα είναι απαραίτητη ανακούφιση. Η απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος».

«Το 41% είναι εντολή για επιτάχυνση των μεγάλων αλλαγών και για παρεμβάσεις οι οποίες διαρκώς θα κάνουν τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη. Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα το έχω ενστερνιστεί απόλυτα και εγώ και οι συνεργάτες μου και ξέρουμε ότι πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα αυτή την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών. Διότι, τελικά, εσείς θα είστε οι κριτές της αποτελεσματικότητας της πολιτικής την οποία εφαρμόζουμε», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ξέρω πολύ καλά ότι η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το γνωρίζω. Θέλω να ξέρετε ότι και θα στηρίξουμε το εισόδημα των πολιτών και θα αυξήσουμε τους ελέγχους και θα πιέσουμε τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές. Και πιστεύω πραγματικά ότι το 2024 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, και στο μέτωπο του πληθωρισμού, για να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στα Καμένα Βούρλα, όπου ενημερώθηκε για την εκτέλεση των πρωτοβουλιών «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και «Καλάθι του Νοικοκυριού», συζήτησε με εργαζόμενους και καταναλωτές την πορεία των τιμών και εξέτασε τις τιμές βασικών αγαθών στα ράφια.

Επίσης, επισκέφθηκε το εργοτάξιο όπου άρχισε η εκτέλεση έργων για τον οδικό άξονα μεταξύ Μπράλου με Άμφισσας, απ’ όπου επισήμανε ότι «είναι πάντα σημαντικό καθώς θα προσερχόμαστε στις κάλπες των ευρωεκλογών να ψηφίσουμε, να θυμόμαστε ποιο είναι εκείνο το κόμμα, ποια είναι η παράταξη που μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στην Ευρώπη και να μπορεί να διεκδικεί σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους, για να μπορούμε να κάνουμε τη δική σας τη ζωή, τη δική σας την καθημερινότητα καλύτερη».

Διαβάστε επίσης:

Πέτη Πέρκα: Δεν φύγαμε επειδή ηττηθήκαμε – Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε κι όχι εμείς

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν 9 ακόμη βουλευτές – «Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης – «Καθόλου εύκολη απόφαση, καθαρά πολιτικοί οι λόγοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:13