search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:10
MENU CLOSE

Βίντεο με τη δραματική διάσωση ενός άνδρα από την ταράτσα φλεγόμενου κτιρίου στη Βρετανία

23.11.2023 17:13
vretania-123

Τη δραματική επιχείρηση πυροσβεστών  για τη διάσωση ενός εργάτη που παγιδεύτηκε στην οροφή κτηρίου υπό κατασκευή, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά, κατέγραψε κάμερα και οι εικόνες έχουν κατακλύσει τα social media.

Oι πυροσβέστες εκλήθησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί για μια φωτιά που είχε ξεσπάσει σε κτήριο στο Στέισον Χιλ του Ρίντινγκ. Τα υλικά που είχαν αναφλεγεί προκάλεσαν ένα τεράστιο σύννεφο από μαύρο καπνό που σκέπασε την περιοχή.

Ένας άνθρωπος παγιδεύτηκε στην οροφή του κτηρίου και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν γερανό με ειδικό κλωβό για να τον διασώσουν.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media ακούγονται άνθρωποι στον δρόμο που παρακολουθούν με αγωνία την επιχείρηση της αστυνομίας, παροτρύνουν τον παγιδευμένο να σκαρφαλώσει στον κλωβό της πυροσβεστικής και όταν τα καταφέρνει ξεσπούν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα ανακούφισης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη με 50 άνδρες για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά. Ο εργάτης που διασώθηκε με δραματικό τρόπο και άλλο ένα άτομο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

«Κατά την άφιξή μας τα πληρώματα είδαν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία φωτιά σε πολυώροφο κτήριο υπό κατασκευή. Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικές αναπνευστικές συσκευές κατά την επιχείρηση κατάσβεσης», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μπέρκσαϊρ.

Παρά τους πυκνούς καπνούς που σκέπασαν την περιοχή ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Ρίντινγκ, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, δεν διέκοψε τη λειτουργία του. Ωστόσο η πυροσβεστική συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, κλείνοντας ερμητικά τα παράθυρα.

Διαβάστε επίσης:

Δίχως τέλος οι βομβαρδισμοί στη Γάζα: Οι 3 λόγοι πίσω από την καθυστέρηση της εκεχειρίας

Ολλανδία: Πώς έφτασε στη νίκη ο ακροδεξιός Βίλντερς – Διεθνής ανησυχία για την πολιτική του κατά του Ισλάμ και της μετανάστευσης

Κολομβία: Νεκρός ηθοποιός του Netflix

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32