search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:54
MENU CLOSE

«Ναι» Κασσελάκη στην πρόσκληση Κοτζιά για συνεργασία

24.11.2023 18:33
kasselakis kotzias 543- new

Ανοιχτός σε συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά και την κίνηση Πράττω εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης σε απαντητική του επιστολή προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, που πρώτος του είχε απευθύνει κάλεσμα για συνεργασία στις αρχές Νοεμβρίου. 

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα. Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν “μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης” απέναντι στις διαρκείς  πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ. Για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου».

Αναλυτικά η επιστολή Κασσελάκη στον Νίκο Κοτζιά

ΠΡΟΣ κ. ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ  

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητέ Νίκο,

έλαβα την επιστολή σου και σ’ ευχαριστώ για την πρόσκληση που απευθύνεις στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Χαίρομαι δε, καθώς διαπιστώνω ότι η επιστολή διαπνέεται από πνεύμα για την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει και προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην κοινωνία.

Στην παρούσα κρίσιμη ιστορική και πολιτική καμπή είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση των αναγκαίων ιδεολογικών συγκλίσεων και προοπτικών, για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων προγραμματικών συμφωνιών με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με όρους συμπεριληπτικότητας και κοινωνικής λογοδοσίας.

Μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα. Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν «μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης» απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου».

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Συναντήθηκε με συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας (Videos)

Κασσελάκης σε επαγγελματίες εστίασης: Ο Μητσοτάκης έλεγε για μειώσεις φόρων και τώρα πέφτει ένα άδικο χαράτσι

ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαία η ανάρτηση Κασσελάκη» απαντά η ομάδα Αχτσιόγλου – «Μπήκε στην Αριστερά ως διεκδικητής καρέκλας και κάνει μαθήματα… ανιδιοτέλειας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:53