search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:45
MENU CLOSE

Τι φέρνει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος vs Χαρίτσης στη Βουλή

24.11.2023 12:14
famellos_xaritsis

Από τα πιο ενδιαφέροντα σκηνικά της επόμενης ημέρας από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι συγκρούσεις στη Βουλή ανάμεσα σε δύο στελέχη που μέχρι πρότινος ήταν από τους πιο μετριοπαθείς και χαμηλών τόνων στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Τώρα, τα έφερε έτσι η ζωή και οι επιλογές που έγιναν, ώστε ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης να εκπροσωπούν ο μεν πρώτος τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο δε δεύτερος τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, που θα συγκροτήσουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Συγκροτημένος, με πυκνό λόγο, ευρυμάθεια και εκφραστής ενός «ενδιάμεσου» χώρου εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και με ευρεία αποδοχή και σεβασμό, ο κ. Φάμελλος έχει καταφέρει μέχρι τώρα να ανταπεξέλθει στο ρόλο που του ανατέθηκε μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ο νέος πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής.

Από την άλλη, ο κ. Χαρίτσης είναι επίσης στη μετριοπαθή πτέρυγα της ομάδας Αχτσιόγλου, χωρίς μέτωπα και τριβές με τις άλλες πλευρές, τεχνοκράτης και κατά γενική ομολογία πετυχημένος υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα, ανήκει στη νέα γενιά αυτού του χώρου.

Σε κανονικές συνθήκες ενιαίου κόμματος θα μπορούσαν να λειτουργήσουν – όπως και γινόταν άλλωστε μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου – δημιουργικά και μέσα σε σύμπνοια. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι μεταξύ τους στη Βουλή, όταν θα γίνονται συνεδριάσεις για σημαντικά θέματα, θα συγκρούονται μετωπικά και σε υψηλούς τόνους. Το αντίθετο μάλλον.

Αλλά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα φέρει η επόμενη μέρα και πόσο θα επηρεάσει τους παλιούς συντρόφους και τις προσωπικές σχέσεις που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.     

Διαβάστε επίσης:

Άγγελος Τσέκερης: «Ψυχή βαθιά» και αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Πάμε κι όπου βγει…»

Βουλή: Επιλογή Μητσοτάκη η σύγκρουση με τον Ανδρουλάκη – Το παρασκήνιο

Η φωτογραφία μίας παρέας που σκόρπισε στους πέντε ανέμους – τη χώρισε ο… ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38