search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:37
MENU CLOSE

Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Έφη Μουρίκη: Τα 35 χρόνια κοινής ζωής και ο λόγος που δεν απέκτησαν παιδί (Video)

24.11.2023 10:16
moyriki-kiriakidis-new

Για την κοινή τους ζωή που μετρά 35 χρόνια αλλά και την πορεία τους στον χώρο της υποκριτικής μίλησαν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», οι δυο τους αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- στην περίοδο που προσπάθησαν να αποκτήσουν παιδί, ωστόσο, δεν έτυχε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός παιδιού, ο ηθοποιός ανέφερε: «Έχω πει ότι δεν κάναμε παιδί, γιατί είμαι εγωιστής. Όταν διαβάζω στο σπίτι θέλω απόλυτη ησυχία, σε σημείο που η Έφη δεν μπορεί να βγάλει ούτε τα πιάτα από το πλυντήριο. Φαντάσου τι θα γινόταν με ένα παιδί

Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να κάνουμε παιδί. Περάσανε κάποια χρόνια κι αφού δεν έγινε, προχωρήσαμε κι είπαμε ότι θα πάμε παρακάτω» είπαν χαρακτηριστικά.

Ση συνέχεια, το ζευγάρι αναφέρθηκε στη συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι συμπορεύονται τόσο στο σπίτι όσο και την εργασία δεν είναι κάτι που τους κάνει κακό, αλλά τους συμπληρώνει.

«Είμαστε μαζί 35 χρόνια. Πέρασαν 8 χρόνια από την πρώτη μας συνεργασία, είχαμε 10 χρόνια να συνεργαστούμε και ξανασυνεργαστήκαμε πέρυσι. Φέτος συνεχίζεται η συνεργασία μας» είπε αρχικά η Έφη Μουρίκη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να προσθέτει:

«Είναι καλό που είμαστε μαζί και στη σκηνή και στο σπίτι, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Όταν καταλαβαίνεις ότι ο άλλος θέλει το καλό σου και σε αγαπάει, η κριτική είναι δημιουργική. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας. Δεν είναι όλη μας η ζωή γύρω από το θέατρο, έχουμε κι άλλη ζωή κι αυτό είναι που μας ανανεώνει. Όσο περνούν τα χρόνια, οι καβγάδες έχουν λιγοστέψει. Κυρίως φροντίζουμε να μη γερνάμε μέσα μας. Έξω μπορούμε να γερνάμε, αλλά το μέσα μας μας απασχολεί πάρα πολύ. Σε αυτό μας βοηθά πολύ κι η δουλειά μας. Κάθε εξάμηνο, έχουμε στο σπίτι καινούριο “παιδί”, καινούρια παράσταση».

Πώς γνωρίστηκαν όμως οι δυο τους; Πώς ξεκίνησε μια σχέση που έμελε να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή;

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ μετά το βράδυ. Είναι θείο δώρο ο έρωτας. Από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. Έχουμε περάσει σκαμπανεβάσματα, η Έφη τα αντιμετώπισε με μεγαλύτερη ψυχραιμία, εγώ με λιγότερη. Σε μια σχέση πρέπει η γυναίκα να καταλάβει ότι ο άντρας είναι το παιδί που πρέπει να μεγαλώσει»

Τέλος, οι δυο τους αναφέρθηκαν στο κίνημα #metoo και τις καταγγελίες μέσα από τον χώρο του θεάματος, που βγήκαν στη δημοσιότητα.

«Εγώ πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις λέω να περιμένουμε τη δικαιοσύνη. Σαφέστατα, είμαι κατά της κατάχρησης της εξουσίας και τηρ οποιασδήποτε κακοποιητικής συμπεριφοράς. Επειδή συνεργάστηκα με έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη και άνθρωπο, τον Ζηλ Ντασέν, για να σου κάνει μια παρατήρηση, ερχόταν πρώτα και σου έλεγε “αχ τι ωραίο αυτό”. Η κάθε σχέση πρέπει να βασίζεται στην αγάπη, και τον σεβασμό. Πολλές φορές ακούς ότι “είμαι τελειομανής γι’ αυτό φέρθηκα έτσι”, διαφωνώ με αυτό, η τελειομανία είναι μια δικαιολογία» είπε η Έφη Μουρίκη με τον Βλαδιμηρο Κυριακίδη να συμπληρώνει:

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Δεν με ενδιαφέρει να ασκήσω εξουσία σε κάποιον. Και στο εξωτερικό υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Κάποιοι κυνηγούν την ουσία και κάποιοι απλά την εξουσία».

Διαβάστε επίσης:

«Milky Way»: Το παθιασμένο φιλί ανάμεσα σε Σκαφιδά και Ντάνια «τρέλανε» το Twitter (Video)

Χρεοκόπησε ο Ροναλντίνιο – Σε κατάσχεση δύο ακινήτων του προχώρησε η αστυνομία

Συγκλονίζει η Βέφα Αλεξιάδου: «Ο πατέρας μου έπινε και έδερνε τη μητέρα μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05