search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:04
MENU CLOSE

Γιατί ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2309
23/11/2023
25.11.2023 09:03
mitsotakis-rdogan

Όσοι αναζητούν κάποιο… μυστήριο στην απόφαση το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας της 7ης Δεκεμβρίου να μεταφερθεί στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, που αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, μάλλον θα απογοητευθούν.

Κι αυτό διότι οι λόγοι που επέβαλαν τη μεταφορά αυτή ήταν αποκλειστικά και μόνο πρακτικοί και χωροταξικοί: όπως μάθαμε αρμοδίως, το υπουργείο Εξωτερικών, εκτός του ότι βρίσκεται στο κέντρο – πιο κέντρο δεν γίνεται – της πόλης, διαθέτει και όλους τους χώρους και τις υποδομές που θα επιτρέψουν στις πολυπληθείς αντιπροσωπείες των δύο χωρών να πραγματοποιήσουν τις συνομιλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται.

Αφήστε που είναι και… δύο βήματα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και αναμένεται να έχουν και κατ’ ιδίαν συζήτηση. Οπότε, για όλους αυτούς τους πρακτικούς λόγους, φαίνεται ότι η Αθήνα προκρίθηκε, τελικά, της Θεσσαλονίκης για την κορυφαία στιγμή του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ – Χαμάς: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Άλλαξε το status στα social media, είπε ο Κασσελάκης στον Παπαδημούλη

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κατά Πέτης Πέρκα: Να παραδώσει την έδρα, ανήκει στο κόμμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:03