search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:38
MENU CLOSE

Ισραήλ – Χαμάς: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2309
23/11/2023
25.11.2023 08:29
israil stratos

Γράφει η Laurie Calhoun (και προσυπογράφουμε κάθε της λέξη) στο The Libertarian Institute, στο άρθρο της για την ανηθικότητα του πολέμου (όπως και κάθε πολέμου) Ισραήλ Χαμάς:

-«Και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι έχουν δίκιο και οι αντίπαλοί τους έχουν άδικο.

-Και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι ο πολυπόθητος σκοπός τους δικαιολογεί τα μέσα που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

-Και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι αποσκοπούν στη δικαιοσύνη και υποθέτουν ότι η βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερη βία προκειμένου να εκδικηθούν τα λάθη που έχουν ήδη γίνει.

-Και οι δύο πλευρές έχουν ήδη αποφασίσει, πριν από την ανάπτυξη όπλων, ότι είναι πρόθυμες να θυσιάσουν αθώους πολίτες, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

-Και οι δύο πλευρές τείνουν να θεωρούν τους ενήλικους κατοίκους της εχθρικής ομάδας ως υπεύθυνους για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν χάρη στην υλική και ηθική υποστήριξη που τους παρείχαν. Αυτό ισχύει ακόμη και σε περιπτώσεις όπου η μία πλευρά κυβερνάται από έναν αδίστακτο δεσπότη που καθιστά αδύνατη την αντίσταση χωρίς να διακινδυνεύει σοβαρές συνέπειες, μέχρι και θάνατο».

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Διαβάστε επίσης:

Άλλαξε το status στα social media, είπε ο Κασσελάκης στον Παπαδημούλη

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κατά Πέτης Πέρκα: Να παραδώσει την έδρα, ανήκει στο κόμμα

Τι φέρνει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος vs Χαρίτσης στη Βουλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:38