search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:37
MENU CLOSE

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: «Έχουν εντοπιστεί μόνο κάποια σωσίβια» – «Ο ναυτικός που ανασύρθηκε σώος εντοπίστηκε πάνω σε βαρέλι», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού

26.11.2023 13:24
raptor
Πηγή φωτογραφίας: marinetraffic.com

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 13 αγνοούμενους ναυτικούς του φορτηγού πλοίου RAPTOR, που βυθίστηκε -το πρωί της Κυριακής- ανοιχτά της Λέσβου, αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου «mayday, mayday.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, επισήμανε πως με εξαίρεση τον έναν ναυτικό που εντοπίστηκε σώος, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι υπόλοιποι 13 ναυτικοί, παρά μόνο «κάποια σωσίβια».

Όπως είπε ο κ. Αλεξίου, ο ναυτικός που εντοπίστηκε σώος «μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης». Εξήγησε μάλιστα στον Alpha πως «εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε βαρέλι».

«Το πλοίο εξέπεμψε SOS έπειτα από μηχανική βλάβη όταν στο σημείο υπήρχαν ριπές ανέμου 10 μποφόρ», εξήγησε και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο κάποια σωσίβια και στην περιοχή επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες».

Δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί

Το φορτηγό πλοίο δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Το RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο προς την Κωνσταντινούπολη.

Εκτιμήσεις αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Bettina: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο – Υποχωρεί ο κακός καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Λαύριο – Μέχρι και 10 μποφόρ οι άνεμοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50