search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:50
MENU CLOSE

Diana: Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το δακτυλίδι «Dis moi oui!»

28.11.2023 06:00
diana

Το πρώτο μέρος της έκτης σεζόν στο 3ο επεισόδιο του The Crown ασχολείται αρκετά με τους τραγικούς θανάτους της Diana και του Dodi La Fayed με τους οποίους τελειώνει και το πρώτο μέρος.

Η σειρά δείχνει την ιστορία πριν την πρόταση, την πίεση του πατέρα La Fayed προς τον γιο του να πάρει την Diana σαν γυναίκα του, το κυνηγητό με τους παπαράτσι και την πρόταση γάμου την οποία η πριγκίπισσα του λαού αρνείται ευγενικά.

Πιο συγκεκριμένα ο Dodi Fayed βγάζει ένα δαχτυλίδι το οποίο ονομάζεται «Dis moi oui!» για να κάνει πρόταση γάμου σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Ritz Paris το οποίο άνηκε στην οικογένεια του. Όπως λέει, «Έχω μια ερώτηση που θέλω να σας κάνω, στην οποία ελπίζω να μου πείτε όντως ναι», με την Diana να απαντά «Όχι, όχι! Σταμάτα, δεν το αντέχω. Αυτό είναι τρέλα. Σήκω σε παρακαλώ».

Στη συνέχεια, οι δυο τους απεικονίζονται να αντιμετωπίζουν μια συζήτηση για το μέλλον τους, όπου η Diana του εξομολογείται ότι δεν είναι έτοιμη για γάμο κι ότι προτιμά να μείνουν δυο καλοί φίλοι. Η σκηνή γίνεται πιο αποκαρδιωτική όταν οι δυο τους βγαίνουν από το Ritz από την πίσω πόρτα, όπου κατακλύζονται από παπαράτσι. Εκείνη είναι και η μοιραία τη νύχτα που το ζευγάρι θα σκοτωθεί, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα σε μια σήραγγα κάτω από τη Pont de l’Alma.

Φυσικά, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Ο Dodi, ο γιος του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, αγόρασε πράγματι στην πριγκίπισσα Diana ένα δαχτυλίδι 11.600 λιρών λίγες ώρες πριν από το θάνατο του ζευγαριού στο δυστύχημα του Παρισιού το 1997, αν και στην πραγματικότητα δεν είχε καμία ευκαιρία να της το δώσει.

Πλάνα του CCTV έδειξαν τον Dodi να επισκέπτεται το διάσημο κοσμηματοπωλείο Repossi που βρισκόταν απέναντι από το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, εθεάθη να μπαίνει στο κοσμηματοπωλείο το απόγευμα πριν από τη συντριβή, με έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου Ritz να παραδίδει αργότερα μια τσάντα στο δωμάτιο του ζευγαριού.

Δυστυχώς, ο Dodi δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δώσει το δαχτυλίδι στην Diana. Το κατά παραγγελία δαχτυλίδι που φέρει την επιγραφή της γαλλικής φράσης «Dis-moi Oui» – που μεταφράζεται σε «πες μου ναι» βρέθηκε στο διαμέρισμα του μετά το θάνατο του ζευγαριού. Επίσης, εντοπίστηκε μια απόδειξη με ημερομηνία 30 Αυγούστου 1997, μια ημέρα πριν από τη συντριβή.

Στην απόδειξη, η αγορά αναγραφόταν ως «bague de fiancaille» (που σημαίνει δαχτυλίδι αρραβώνων), αλλά δεν είναι γνωστό αν η πρόθεση του Dodi ήταν να κάνει πρόταση γάμου ή απλά της αγόρασε το δακτυλίδι ως δώρο.

Φήμες λένε ότι οι δημοσιογράφοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο άκουσαν φήμες ότι το ζευγάρι θα ανακοίνωνε τον αρραβώνα του ή ότι η Diana ήταν έγκυος. Παρόλα αυτά φίλοι και άνθρωποι από το περιβάλλον της πριγκίπισσα το διαψεύδουν.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο δαχτυλίδι που έλαβε η Diana από τον Dodi καθώς κατά τη διάρκεια της σχέσης τους της είχε κάνει δώρο και ένα χρυσό δαχτυλίδι Bulgari, το οποίο φορούσε στο δεξί της χέρι και όχι στο αριστερό. Πάντως, σύμφωνα με τον πρώην μπάτλερ της Diana, Paul Burrell, το δαχτυλίδι ήταν απλώς ένα δαχτυλίδι φιλίας, με την πριγκίπισσα να μην είναι έτοιμη να ξαναπαντρευτεί.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ξεκίνησε η δίκη των έξι πρώην μαθητών που κατηγορούνται για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί

Ταϊλάνδη: Γαμπρός σκότωσε τη νύφη και άλλα τρία άτομα στο γαμήλιο γλέντι και αυτοκτόνησε!

Linda Evangelista: Το supermodel των 90’s με τις αποτυχημένες επεμβάσεις δεν θέλει πλέον να βγαίνει ραντεβού (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:46