search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Υπέρ του «δανεισμού» των Γλυπτών του Παρθενώνα οι Times του Λονδίνου – «Είναι ιδιοκτησία ολόκληρου του κόσμου»

28.11.2023 16:21
glypta-parthenona-1-new

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα με τη μορφή δανεισμού τάσσονται οι Times του Λονδίνου, καθώς το κύριο άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο: «Τα Ελγίνεια πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο χρονικό της διπλωματικής κρίσης που κορυφώθηκε με την ακύρωση της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ με ειρωνικό ύφος αναφέρονται στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ τον οποίο καλούν να ζητήσει βοήθεια από τον προκάτοχό του και λάτρη της αρχαίας Ελλάδας, Μπόρις Τζόνσον.

«Όμως», γράφουν οι Times, «σύντομα ο κ. Σούνακ θα τα χάσει για τα καλά», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα μακροημερεύσει στο τιμόνι της χώρας.

Όπως θυμίζει το δημοσίευμα, «Ως πρόεδρος της Οξφορδιανής Ένωσης, ο κ. Τζόνσον πρόσφερε στην Μελίνα Μερκούρη, την ηθοποιό που έγινε υπουργός Πολιτισμού, πάτημα και βοήθεια για να κάνει εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όμως, όταν ήρθε στην εξουσία και έγινε πρωθυπουργός προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Και συνεχίζει το άρθρο: «Κατά της επιστροφής ήταν και η πρωθυπουργός την οποία διαδέχθηκε ο Ρίσι Σούνακ, η Λιζ Τρας».

Το άρθρο των Times καταλήγει:  «Ο Ρίσι Σούνακ δεν πρέπει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ιδιοκτησία, αλλά με το πού μπορεί κανείς να θαυμάσει καλύτερα την αξία των μαρμάρων, αυτών που είναι στην Αθήνα και αυτών στο Βρετανικό Μουσείο. Πρέπει να είναι μαζί, ενωμένα ως ένα πολιτιστικό σύνολο και ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα υπόλοιπα εκθέματα εκτίθενται με υπέροχο τρόπο στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα έργο τέχνης το οποίο χτίστηκε για τον σκοπό αυτό. Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να δανείσει τα μάρμαρα. Αυτά θα παραμείνουν ιδιοκτησία ολόκληρου του κόσμου».

Διαβάστε επίσης:

Πληροφορίες περί δηλητηρίασης της συζύγου του αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών

Daily Mail: Αυτές οι ευρωπαϊκές πόλεις αναδεικνύονται «πρωταθλήτριες» για city break (videos)

Πτήση Λονδίνο – Νέα Υόρκη με καύσιμα από μαγειρικά έλαια και καλαμπόκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:48