search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:47
MENU CLOSE

Το «Ταξίδι Ελπίδας»: Εκδήλωση για Φροντιστές Ατόμων με Άνοια

28.11.2023 16:23
ANOIA
pixabay

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στη Νόσο Alzheimer (Αλτσχάϊμερ) διοργανώνει υβριδική εκδήλωση τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην Πάτρα με τίτλο «Ταξίδι Ελπίδας».

Η εκδήλωση απευθύνεται στους φροντιστές ατόμων με άνοια, την επιστημονική κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ιατρείο Ψυχογηριατρικής και Πρώιμης Διάγνωσης Νευρονοητικών Διαταραχών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την Επιστημονική Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας.
Ειδικότερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου από τις 17:30 έως 20:15, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και θα υπάρχει Live Διαδικτυακή Μετάδοση.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να αναδειχθούν νεότερα δεδομένα που αφορούν, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Νόσου Alzheimer, αλλά και να απαντηθούν με εγκυρότητα ερωτήματα των ατόμων που αναλαμβάνουν την υποστήριξη αυτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες και έχουν ανάγκη φροντίδας. Συνήθως οι φροντιστές είναι μέλη της οικογένειας και είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν. Η αναγνώριση και ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Στο «Ταξίδι Ελπίδας» στην Πάτρα θα συμμετάσχουν οι:

Παναγιώτης Βλάμος, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ, Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής-Καθηγητής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας.

Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής – Ψυχογηριατρικής Πανεπιστημίου Πατρών και Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trinity College Dublin και Τechnical University Munich.

Μαρία Φρούντα, ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω», Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Πάτρα.
Βασίλειος Στάμος, Επιμελητής Β, Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης (ΟΠΣΥ).

Ιωάννης Ελλούλ, Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.
Φίλιππος Γουρζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Κωνσταντίνος Λυκέτσος, M.D., MHS, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Αλτσχάιμερ, Elizabeth Plank Althouse Professor, Johns Hopkins University, Director – Johns Hopkins Memory & Alzheimer’s Treatment Center, Director -Richman Family Precision Medicine Center of Excellence in Alzheimer’s Disease.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα AIDS: «Ένα τεστάκι Καν’ το» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στυτική δυσλειτουργία: «Καμπανάκι» για διαβήτη στους νέους;

ΕΟΔΥ: Δράσεις για την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:46