search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:34
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Στις προτεραιότητες η αδειοδότηση τηλεοπτικών θεματικών αδειών και η ρύθμιση του ραδιοφωνικού χάους

29.11.2023 17:37
esr_new

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με τη νέα σύνθεση του, δείχνει τη διάθεση να βγει από το πλαίσιο της εσωστρέφειας της προηγούμενης διοίκησης, να θεραπεύσει τις παθογένειες της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, να τακτοποιήσει εκκρεμότητες 5ετίας, να ανακτήσει μέρος του προσωπικού που έχασε από το 2014 και «να γίνει μέρος ενός διαλόγου που θα το αντιμετωπίζει ισότιμα και θα λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του».

Τα νέα μέλη του ΕΣΡ επιθυμούν να συμβάλλουν στην πλήρη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και στις προθέσεις τους είναι να ανταποκριθούν στην πρόκληση χορήγησης αδειών θεματικών καναλιών, αδειών λειτουργίας για σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας αλλά και την χορήγηση αδειών για το ραδιόφωνο, που λειτουργούν με προσωρινή άδεια από το 2018.

Σημαντικό ζήτημα για το νέο ΕΣΡ αποτελεί η κατάρτιση ανανεωμένης οδηγίας για τη σήμανση των προγραμμάτων της ελεύθερης τηλεόρασης για την προστασία της παιδικής και νεανικής ηλικίας.

Αφορμή αφενός οι πάμπολλες καταγγελίες ιδιωτών και αφετέρου  μια σχετική χαλαρότητα, όπως τονίστηκε,  στα κανάλια τα οποία κατά τη μετάδοση επαναλήψεων σειρών, εκπομπών ή και ταινιών την περίοδο των εορτών ή του καλοκαιριού, προβάλλουν τα επίμαχα προγράμματα ή σε ώρες παιδικής τηλεθέασης, είτε δεν συνοδεύονται από σήμανση ή δεν συμπληρώνουν και τη 2η κάρτα με την επισήμανση ότι το περιεχόμενο περιλαμβάνει π.χ. σκηνές βίας, ανθρωποκτονιών, σεξ ή και χρήσης ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΑΝΤ1 «πάτησε» την Τρίτη το ρεκόρ τηλεθέασης του Mega και ισοφάρισαν για σεζόν

Φλερτ ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 με τον Λαζόπουλο

Γιώργος Αυτιάς: Περιέγραψε τι θα κάνει από τον Μάιο και έπειτα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:32