search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:31
MENU CLOSE

Thrakon: Σε λειτουργία νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα – Πενταετές επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. ευρώ

29.11.2023 10:15
thrakon new

Σε λειτουργία μπήκε και επίσημα τις προηγούμενες μέρες το νέο εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων και οικοδομικών υλικών της Thrakon στα  Οινόφυτα μία επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Το εργοστάσιο που ο σχεδιασμός για την κατασκευή του ξεκίνησε το 2018 αλλά για διάφορους λόγους «πάγωσε» και ξεκίνησε ξανά στις αρχές του 2022 εκτείνεται σε οικόπεδο  2.700 τμ, και είναι το έκτο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ελλάδα.

Η εταιρεία THRAKON ξεκίνησε την πορεία της ιδρύοντας το πρώτο της εργοστάσιο κονιαμάτων στην Ορεστιάδα το 1996, όπου πλέον διαθέτει συνολικά 3 εργοστασιακές μονάδες. Η δεύτερη μονάδα παράγει αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΥTONG, ενώ η τρίτη παράγει διογκωμένη πολυστερίνη.

Το 2011 η THRAKON εξαγόρασε την βιομηχανία παραγωγής κονιαμάτων Βιοδομ, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη περιοχή της Χαλκηδόνας.

Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία εξαγόρασε την Βιομηχανία Carmyco, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις χρωμάτων και υγρών προϊόντων στα Οινόφυτα, προσθέτοντας την έκτη μονάδα της, για την παραγωγή κονιαμάτων, στην ίδια περιοχή. 

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου στα Οινόφυτα, μπορούν να παραχθούν μέχρι και 130 τόνους κονιάματος ημερησίως. Διαθέτει  προηγμένο σύστημα logistics και αυτοματισμούς, ενώ στην παρούσα φάση απασχολεί 15 εργαζόμενους.

Με τη νέα αυτή μονάδα η Thrakon διπλασιάζει την παραγωγική της δυνατότητα καθώς μπορεί  και παράγει 300. 000 τόνους κονιαμάτων το χρόνο.

Μάλιστα, η εταιρεία παράγει 150 κωδικούς κονιαμάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις οικοδομικές κατασκευές.

Προσεχώς, δε, αναμένεται η ολοκλήρωση κέντρου έρευνας και ανάπτυξης (R&D), με τη συμμετοχή 30 μηχανικών και έναρξη παραγωγής στην Ιταλία.

Αυτή τη στιγμή 2023, η εταιρεία διατηρεί θυγατρικές σε Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, , ενώ προϊόντα της έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή σημαντικών έργων όπως το Μετρό και το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Τοι επενδυτικό της πλάνο περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ στην πενταετία ενώ ο ετήσιος τζίρος της φτάνει περίπου τα 40 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας το πλάνο περιλαμβάνει και την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά, σε όλα τα εργοστάσια σε Αττική, Ορεστιάδα και Θεσσαλονίκη με τη διαδικασία του net metering.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κος Εμμανουήλ Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της THRAKON, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα εγκαίνια του νέου μας υπερσύγχρονου εργοστασίου παραγωγής κονιαμάτων και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας στην σημερινή τελετή.

Είμαστε ταυτόχρονα περήφανοι που εγκαινιάζουμε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα, καθώς αυτό αποτελεί το επιστέγασμα της προσήλωσής μας στην αγορά και των προοπτικών ανάπτυξης στις οποίες προσβλέπουμε, τόσο για την εταιρεία, όσο και για τη χώρα συνολικά.

Είναι διαρκής μας δέσμευση η παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας και η νέα μας μονάδα θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα ήθελα επίσης μα ευχαριστήσω θερμά την ομάδα μας, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, που ήρθαν να γιορτάσουν μαζί μας αυτό το σημαντικό ορόσημο, χωρίς τη στήριξη και την αφοσίωση των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία και η περαιτέρω εξέλιξή μας

Διαβάστε επίσης

Η Motor Oil αποχαιρετά τον Γιώργο Αλεξανδρίδη, δεξί χέρι του Βαρδή Βαρδινογιάννη

Πολλαπλές διακρίσεις για τη στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υπογραφή Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης του λιμένα «Φίλιππος Β’» για 40 χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:29