search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:50
MENU CLOSE

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε» κατέθεσε η μητέρα της Έμμας – «Κατάλαβα ότι χτυπήσαμε μία σκιά» υποστήριξε η συνοδηγός

29.11.2023 18:30
mitera emmas thessaloniki- new

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η μητέρα της 21χρονης Έμμας στη δίκη για τη φονική παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν τον Νοέμβριο του 2022, όταν η φοιτήτρια από την Κρλητη παρασύρθηκε από ΙΧ, που οδηγούσε 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι την εγκατέλειψε αιμόφυρτη.

«Κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο, ήταν παράνομος από την κορυφή μέχρι τα νύχια» είπε η μητέρα – μάρτυρας αναφερόμενη στον 27χρονο κατηγορούμενο, κάνοντας μνεία αφενός στο ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές για να αυξήσει την ιπποδύναμή του και αφετέρου στο ότι ο οδηγός δεν διέθετε άδεια οδήγησης και επιπλέον βρισκόταν παράνομα, κατά τα λεγόμενά της, στη χώρα μας, ενώ επιπροσθέτως το αυτοκίνητο δεν ήταν δικής του ιδιοκτησίας.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες που προανακριτικά μίλησαν για «ιλιγγιώδη ταχύτητα», με την οποία κινείτο το όχημα αλλά και «τρομακτικό θόρυβο» που ακούστηκε, η μάρτυρας έκανε λόγο για «Φόρμουλα Ένα» στο κέντρο της πόλης.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του οδηγού αλλά και της 19χρονης (τότε) συνοδηγού (απηλλάγη των κατηγοριών με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου) να εγκαταλείψουν το σημείο της θανατηφόρας παράσυρσης, η μητέρα της Έμμας είπε πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γλιτώσουν. «Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη. Έχουν σκοτώσει και καταστρέψει παρά πολλές ζωές» κατέθεσε.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι η Έμμα εκείνο το βράδυ είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από τα Χανιά και πριν πάει στο σπίτι της σκόπευε να κάνει έκπληξη στη φίλη της επειδή είχε γενέθλια. Όπως κατέθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε αγοράσει κεράκια και τούρτα, για να πάει στη φίλη της που έμενε σε παράλληλο δρόμο της Πλατείας Ναυαρίνου. «Διήνυσε πεζή το ρεύμα προς τα δυτικά, είχε περάσει στο επόμενο ρεύμα» είπε για το σημείο που συνέβη η φονική παράσυρση. Αφού χτύπησε το παιδί προσκρούοντας διαδοχικά σε κάδο και σ’ ένα σταθμευμένο όχημα «έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε» σημείωσε για την πορεία του αυτοκινήτου. «Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα του παιδιού μου» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της και επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, η γυναίκα ανέφερε ότι όταν ο οδηγός και η συνοδηγός εξαφανίστηκαν, εγκατέλειψαν το όχημα σε απόμερο μέρος, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας κι έκαναν ωτοστόπ ζητώντας «να πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν».

Ερωτηθείσα, τέλος, από το δικαστήριο για την κυκλοφοριακή παιδεία της κόρης της, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήταν πολύ προσεκτική, ενώ πρόσθεσε ότι περπατούσε καθημερινά, κάνοντας περίπου 22.000 βήματα.

«Είδα έναν άνθρωπο μπροστά στο παρμπρίζ»

«Ήταν σαν σκιά, χτύπησε και έφυγε, πετάχτηκε κάτω και είδα το σπασμένο τζάμι» κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μιλώντας για την Έμμα, η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που οδηγούσε ο 27χρονος κατηγορούμενος.

Η 19χρονη είχε κριθεί κατηγορούμενη, ωστόσο απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δε φέρει ευθύνη για τη φονική παράσυρση και εγκατάλειψη της άτυχης φοιτήτριας.

Στη κατάθεσή της, που ξεκίνησε σήμερα, στο δικαστήριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στην αυριανή δικάσιμο, η 19χρονη τόνισε ότι δεν αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο να χτύπησε δεύτερη φορά – κάνοντας όπισθεν – την 21χρονη, ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και φοβήθηκε να αντιδράσει.

«Γνώριζα τον κατηγορούμενο περίπου δύο μήνες από το μαγαζί. Εκείνο το βράδυ θα πήγαινα Λαδάδικα όπου εργαζόμουν. Είχα πάει στην κολλητή μου και είπα ότι θα έπαιρνα ταξί. Ο κατηγορούμενος μου είπε να με πάει με το αμάξι και του είπα ”εντάξει”. Ήξερα ότι οδηγούσε γιατί μιλούσε για αυτοκίνητα» ανέφερε αρχικά.

«Οδηγούσε μια χαρά, δεν ένιωθα ότι έτρεχε. Εγώ μιλούσα με μηνύματα στο κινητό με μια φίλη μου. Το αυτοκίνητο φαινόταν και ακουγόταν σαν ”πειραγμένο”. Δεν ένιωθα ότι έτρεχε, αλλά ούτε ότι πήγαινε και αργά. Πηγαίναμε κανονικά. Μιλούσα στο κινητό με μηνύματα και στο προηγούμενο φανάρι πριν την Καμάρα έπιασα ξανά στο τηλέφωνό μου. Ένιωσα να πατάει απότομα φρένο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να φεύγει. Ήταν πολύ απότομο. Συνειδητοποίησα ότι πάτησε απότομα φρένο και το πίσω μέρος έφυγε αριστερά και δεξιά. Έχασε τον έλεγχο. Πήγαμε αριστερά και είδα έναν άνθρωπο μπροστά στο παρμπρίζ. Δεν είδα την κοπέλα γιατί μιλούσα με μηνύματα στο κινητό. Είδα τον άνθρωπο στο παρμπρίζ ακριβώς μπροστά σε εμένα, στη δική μου την πλευρά. Ένιωσα περισσότερο ένα δυνατό χτύπημα όταν χτυπήσαμε πίσω σε κάδους και αμάξια» ανέφερε, ενώ σχετικά με το πώς αντιλήφθηκε την παράσυρση της Έμμας, είπε:

«Ήταν σαν σκιά, χτύπησε και έφυγε, πετάχτηκε κάτω και είδα το σπασμένο τζάμι. Δεν ένιωσα να την χτυπάει με την όπισθεν. Δεν είχα αντιληφθεί την παρουσία της στο δρόμο πιο μπροστά».

Για τις ενέργειες της ίδιας μετά τη φονική παράσυρση, ισχυρίστηκε: «εγώ του φώναζα να σταματήσουμε με τον κατηγορούμενο να μου λέει να περιμένω δύο δευτερόλεπτα. Πήγα να ανοίξω την πόρτα κάποια στιγμή και μου τράβηξε το χέρι. Φοβόμουν να πιέσω παραπάνω, γιατί δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει, δεν τον ήξερα καλά. Όταν φύγαμε άρχισε να τρέχει, περισσότερο από πριν. Πήγαμε στο Σέιχ Σου, κάναμε 2-3 τσιγάρα να ηρεμήσουμε. Όταν έμεινε το αυτοκίνητο στο δρόμο, μας βρήκε ένας κύριος και μας πήγε στο ξενοδοχείο. Μου είπε ότι θα κανει αυτό που πρέπει». Πρόσθεσε ότι έμεινε με τον κατηγορούμενο στο ξενοδοχείο γιατί δεν ήξερε πώς να φύγει.

«Το πρωί πήγα σπίτι, έμεινα όλη μέρα μέσα σε σοκ γιατί είχα διαβάσει ότι η κοπέλα είναι πολύ άσχημα και αυτός μου έλεγε ότι είναι καλά. Μου έλεγε ότι δεν είναι βαριά, ότι θα ζήσει. Στο σπίτι είδα ότι είναι διασωληνωμένη . Το επόμενο μεσημέρι πήγα για δέκα λεπτάκια από τη δουλειά μέχρι να έρθει η φίλη μου να μπει στη θέση μου και να πάω στο τμήμα και πέντε λεπτά πριν ήρθε η αστυνομία» συμπλήρωσε.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη με την εξέταση της 19χρονης και την κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων.

Μετά τη διακοπή, η μητέρα της Έμμας, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως ο κατηγορούμενος και η συνοδηγός «θεώρησαν ότι τα δικά τους τομάρια αξίζουν περισσότερο από τη ζωή του ανθρώπου που χτύπησαν. Προσπάθησαν να διαφύγουν, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν. Δεν θεωρώ ότι έχουν μετανιώσει για τίποτα».

Ειδικά για την κατάθεση της 19χρονης, είπε πως «φυσικά και δεν με έπεισε. Δεν έχει πει καμία αλήθεια. Εξακολουθεί να θέλει να σώσει το τομάρι της».

Νίκος Ρουσόπουλος, δικηγόρος οικογένειας Έμμας

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Aντιδράσεις για τις φάτνες με ζωντανά ζώα – Τι απαντά ο Μπέος (Video)

Ηράκλειο: Τι είναι τα «στικάκια νικοτίνης» που προκάλεσαν τη λιποθυμία των μαθητών

Σκάνδαλο με λάδι στη Χαλκιδική: Η διοίκηση συνεταιρισμού «εξαφάνισε» πάνω από 80 τόνους και το δήλωσε… κλοπή – Ασκήθηκε ποινική δίωξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34