search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:25
MENU CLOSE

Φρέντι Μπελέρης: Πυρά κατά του Ράμα – Καταγγέλλει σχέδιο φτωχοποίησης της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (audio)

30.11.2023 16:27
mpeleres
Screenshot

Πυρά κατά του αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, εξαπέλυσε ο Φρέντι Μπελέρης, κατηγορώντας τον για προσπάθεια φτωχοποίηση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», εν αναμονή της εξέτασης του αιτήματός του στις 4 Δεκεμβρίου να του δοθεί άδεια από τις φυλακές, προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, ο Μπελέρης κατηγόρησε τον Ράμα ότι θέλει να αναπτύξει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χειμάρρας με τη συνεργασία πολιτικών του φίλων και οικονομικών παραγόντων, που θα του εξασφαλίσουν την παραμονή του στην εξουσία τα επόμενα χρόνια.

Όπως υποστήριξε ο Μπελέρης, απώτερος σκοπός του Ράμα είναι ο πλουτισμός των υποστηρικτών του και η φτωχοποίηση των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μίλησε ακόμη για το «μπλόκο» στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην ΕΕ. «Δεν ξέρω αν (η αλβανική κυβέρνηση) θα αναγκαστεί να αλλάξει στάση από το ελληνικό βέτο. Θα πρέπει σίγουρα στην Αλβανία να ανοίξει ένας διάλογος “τι είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τι είναι το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών”. Με την κουβέντα που ήδη γίνεται αρκετοί αναλυτές και νομικοί δικαιολογούν τη στάση της Ελλάδας και ελπίζω να βοηθήσει όλο αυτό στην καλύτερη λειτουργία των θεσμών. Στο τέλος το μεγαλύτερο όφελος θα το έχει ο αλβανικός λαός. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας θεωρεί ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω, γιατί το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα και εντέλει θα υποχωρήσει στις πιέσεις των Γερμανών και λοιπών κρατών της ΕΕ, κατά τα άλλα ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού», είπε σχετικά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξή του, τον υπουργό Επικρατείας Στ. Παπασταύρου, τον βουλευτή Α. Συρίγο και τον ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στις φυλακές.

Διαβάστε επίσης:

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό

ΣΥΡΙΖΑ για επιστολική ψήφο: «Περιμένουμε απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα»

Για ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα η επιστολική ψήφος: Μέσω gov.gr οι αιτήσεις έως 40 ημέρες πριν – Βήμα-βήμα η διαδικασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:24