search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:49
MENU CLOSE

Κατάρ: «Έστησαν» μισή ώρα τον Γερμανό Πρόεδρο – Περίμενε στην… πόρτα του αεροπλάνου! (video)

30.11.2023 13:03
stainmager

Περίπου μισή ώρα χρειάστηκε να περιμένει στην πόρτα του αεροπλάνου ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μέχρι να εμφανιστεί κάποιος επίσημος του Κατάρ για να τον υποδεχτεί!

Όπως φαίνεται στο βίντεο αν και το κόκκινο χαλί είχε απλωθεί, ο πρέσβης της Γερμανίας στο Κατάρ ήταν εκεί και το τιμητικό άγημα ήταν στη θέση του, απουσίαζε εντελώς κάποιο μέλος της κυβέρνησης του Κατάρ με τον Σταϊνμάιερ να μπαινοβγαίνει αμήχανα στο Airbus A350.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο Γερμανός πρόεδρος είχε φτάσει στο Κατάρ λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο χωρίς αυτό ωστόσο να δικαιολογεί την τόσο μεγάλη σε διάρκεια αναμονή.

Τελικά στο αεροδρόμιο έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ και υποδέχτηκε τον επίσημο προσκεκλημένο.

Λάθος ή… καψόνι;

Ερώτημα αν το στήσιμο αυτό έγινε από λάθος ή αν, αντίθετα, ήταν μια άτυπη «απάντηση» του Κατάρ σε δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σχετικά με το γεγονός ότι στη χώρα αυτή φιλοξενείται η ηγεσία της Χαμάς με την Αναλένα Μπέρμποκ να δηλώνει τον Οκτώβριο ότι «δεν δεχόμαστε τη στήριξη των τρομοκρατών. Χώρες όπως το Κατάρ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Μια δεύτερη εκδοχή είναι η αναμονή να ήταν μια αντίδραση του Κατάρ στο γεγονός ότι ο Γερμανός πρόεδρος έμεινε τρεις ημέρες στο Ισραήλ, στη συνέχεια πέρασε δύο βράδια στο Ομάν ενώ για το Κατάρ βρήκε μόνο τρεις ώρες

Διαβάστε επίσης:

Σάντσεθ: Αμφιβάλλω αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

Guardian κατά Σούνακ: «Άσκοπο διπλωματικό ξέσπασμα και υπερβολική αντίδραση»

Rolling Stone για Henry Kissinger: Ο εγκληματίας πολέμου επιτέλους πέθανε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48