search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:30
MENU CLOSE

Νέα απεργία ΣΑΤΑ: Χωρίς ταξί η Αττική στις 5 και 6 Δεκεμβρίου

30.11.2023 10:04
taxiapergia

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, αποφάσισε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, ζητώντας την απόσυρση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου για το φορολογικό.

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στόχος της κυβέρνησης είναι:

  • Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
  • Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
  • Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Το ΣΑΤΑ διεκδικεί: -Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου -Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ -Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Διαβάστε επίσης:

Παλλήνη: Κινηματογραφική καταδίωξη κλεμμένου τζιπ – Χειροπέδες σε 27χρονο

Πράξη Αγάπης: Ο 6χρονος Λίνος έχει υποβληθεί σε 36 χειρουργεία στο κεφάλι – Προσβλήθηκε από μικρόβιο ενώ ήταν στην θερμοκοιτίδα (Video)

Αίθριος καιρός με τοπικές βροχές – Άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06