search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Ο φόβος των ευρωεκλογών πάει πίσω τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Τα χτυπήματα από Σαμαρά και Βορίδη

30.11.2023 07:00
mitsotakis samaras- voridiss- new

Μέσα στην τετραετία ή το νωρίτερο μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται η κυβέρνηση να φέρει στην Βουλή το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, αν και μέχρι πριν από μερικά εικοσιτετράωρα η εντύπωση που υπήρχε ήταν ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Η αναβολή αυτή προέκυψε από τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και από το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης «εκβίασε» με παραίτηση στην περίπτωση που μπει κομματική πειθαρχία στους υπουργούς.

«Στα ζητήματα της συνειδήσεως εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει πρέπει να το κάνεις υποχρεωτικά αυτό, εγώ δεν μπορώ να το κάνω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έρχεται, ωστόσο, σε αντίθεση με τα όσα είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά. «Δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας! Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ψήγμα της, δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο» είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ουδέτερο χρόνο.

Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι πλέον ο χρόνος παίζει ιδιαίτερο ρόλο καθώς μπαίνουμε σε μία νέα εκλογική χρονιά δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές. Έτσι, όλα δείχνουν ότι με βάση τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι χαλαρή, η κυβέρνηση έκανε δεύτερες σκέψεις για το θέμα παραπέμποντάς το στις καλένδες.

Εκτός αυτού και με δεδομένο ότι το θέμα δεν είναι δημοφιλές στην κοινωνία, πολλοί βουλευτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικοί στο να το υπερψηφίσουν.

Πληροφορίες λένε ότι -περισσότεροι από 70- βουλευτές της ΝΔ είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν το σχετικό νομοθέτημα, ενώ κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται με δηλώσεις τους ιδιαίτερα αρνητικοί στην υπερψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Το γεγονός ακόμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε το θέμα και επέκρινε την κυβέρνηση για την πρόθεσή της να προχωρήσει αυτή την ιστορία απελευθέρωσε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία συντάχθηκαν μαζί του.

Επιφυλακτικός μέχρι να δει το ακριβές περιεχόμενο της ρύθμισης έχει δηλώσει ως προς τη στάση του ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Θανάσης Πλεύρης.

Φυσικά, υπάρχει και η άποψη ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα εσωκομματικό παιχνίδι με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται στην κεντροδεξιά και τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μάκη Βορίδη στην συντηρητική δεξιά.

Κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο καίριο ζήτημα αυτής της ιστορίας, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο γάμος είναι μία αστική διαδικασία που αφορά στα δικαιώματα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας – Επιχείρηση κατευνασμού από το Μαξίμου

Κασσελάκης: Αποχώρησε στη μέση της ΠΓ αλλά κάλεσε τους βουλευτές για ποτό στο Παγκράτι – Ενόχληση Τεμπονέρα, Ραγκούση (Photos)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να σπάσουμε το στίγμα και τις προκαταλήψεις – Ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:31