search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:52
MENU CLOSE

ΕΡΤ3: Στην «πάτο» του περιφερειακού δελτίου ο θάνατος του Βασίλη Βασιλικού

01.12.2023 10:43
ert3 new

Χθες ο σπουδαίος Βασίλης Βασιλικός πέρασε στην αθανασία. Το αποτύπωμα του στα Γράμματα, την κοινωνία, την πολιτική έντονο και ανεξίτηλο.

Για την αναβαθμισμένη όμως ΕΡΤ3, που αναδεικνύει τις τοπικές ειδήσεις, ο θάνατος του Βασίλη Βασιλικού αξιολογήθηκε ότι έπρεπε να είναι ένα θέμα- κονσέρβα με πλάνα αρχείου, απλώς για να υπάρχει η είδηση, στο χθεσινό απογευματινό δελτίο περιφερειακών ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Ίσως δεν υπήρχε χώρος στην δομή του δελτίου λόγω πυκνής επικαιρότητας ένα ρεπορτάζ ή ένα επιμελημένο θέμα το οποίο θα τιμούσε τη μνήμη του συγγραφέα το έργο του οποίου έχει μεταφραστεί σε 33 γλώσσες.

Ίσως ήταν ελάσσονος σημασίας είχε το γεγονός για το κανάλι που δίνει βάρος στην ανάδειξη θεμάτων από την περιφέρεια, ότι ο Βασιλικός, με καταγωγή από τη Θάσο, γεννήθηκε στην Καβάλα.

Ίσως ήταν ελάσσονος σημασίας το γεγονός ότι ο Βασιλικός σπούδασε και έζησε στη Θεσσαλονίκη και συνέδεσε το έργο του με την πόλη μέσα από το εμβληματικό «Ζ».

Ίσως ήταν ελάσσονος σημασίας το γεγονός ότι επι χρόνια ο Βασιλικός ήταν συνεργάτης της ΕΡΤ3 η οποία μετάδιδε την σημαντική εκπομπή «Άξιον εστί» για τα βιβλία, το έργο των συγγραφέων, τους ίδιους τους συγγραφείς, τη Λογοτεχνία, τον εκδοτικό χώρο και την δημιουργία στον τομέα αυτόν.

Ίσως ήταν ελάσσονος σημασίας το γεγονός ότι ο Βασιλικός για ένα φεγγάρι διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής της ΕΡΤ.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι χθες αν και υπήρχε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ3 στην Καβάλα από τις 08.00 έως τις 16.00, μια ολόκληρη βάρδια δηλαδή, ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνον με το ρεπορτάζ για την παραγωγή βιολογικού κεφίρ στην Προσοτσάνη Δράμας.

Αλλά και σήμερα, τηλεοπτικό συνεργείο που θα βρίσκεται στην Καβάλα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό – προγραμματισμό – θα δώσει θέμα στην εκπομπή «Περίμετρος» για την έλλειψη εργατικών χεριών στα γρι- γρι. Για τον Βασιλικό ούτε γρι…

Διαβάστε επίσης

Google Doodle: Η Google γιορτάζει την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης «εισβάλλει» στον Σασμό

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό – Μετονομάζει το Μορφωτικό της Ίδρυμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:50