search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:08
MENU CLOSE

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Αποζημίωση 350.000 ευρώ σε συγγενείς 57χρονου θύματος

01.12.2023 19:17
MANDRA_2017
Eurokinissi αρχείου

Αποζημίωση ύψους 350.000 ευρώ θα πάρουν συγγενείς άνδρα που έχασε τη ζωή του στη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο το 2017, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr. Οι συγγενείς του αδικοχαμένου 57χρονου θα πάρουν την αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η απόφαση – σταθμός πάρθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα. Το συνολικό ποσό που επιδικάζει το Δικαστήριο διαμοιράζεται σε πέντε μέλη της οικογένειας του άτυχου άνδρα, τα οποία και κατέθεσαν την αγωγή.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία έχει βαρύνουσα σημασία μετά και τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, υποχρεωμένο να καταβάλει την αποζημίωση στους συγγενείς του 57χρονου είναι το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι στοιχειοθετούνται παράνομες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου, οι οποίες και «επέφεραν το ζημιογόνο αποτέλεσμα του θανάτου του συγγενούς των εναγόντων» και «υφίσταται εν προκειμένω αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων του εναγόμενου Ελληνικού Δημοσίου και της επελθούσας ζημίας».

Έτσι έχασε τη ζωή του ο 57χρονος

Οι συγγενείς του θύματος ανέφεραν στην αγωγή τους ότι ο 57χρονος είχε πάει εκείνο το μοιραίο για τη ζωή του πρωινό για κυνήγι στην περιοχή της Μάνδρας. Ο άνδρας επρόκειτο να συναντηθεί μαζί με ακόμα εννέα άτομα. Ο άτυχος άνδρας και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του τελικά συναντήθηκαν σε μια καντίνα στο 33ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θηβών.

Εκεί όμως, ελάχιστα λεπτά αργότερα, διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό της καντίνας έμπαινε θολό νερό και όταν βγήκαν έξω αντίκρισαν έναν ορμητικό χείμαρρο που παρέσερνε δέντρα, σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και τη σιδερένια πεζογέφυρα που βρισκόταν δίπλα στην καντίνα. Στο εν λόγω σημείο παρασύρθηκαν και πνίγηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο συγγενής των εναγόντων.

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 57χρονου απέδωσε τον θάνατο σε «πρόσφατη ισχαιμία του μυοκαρδίου σε έδαφος κακώσεων θώρακος, κοιλίας, με επακόλουθο πνιγμό εντός ύδατος».

Διαβάστε επίσης:

Μεσσηνία: Νεκρή 41χρονη σε τροχαίο – Πήγαινε το παιδί της στο σχολείο

Πέραμα: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα από φέρι μποτ – Νοσηλεύεται στο Θριάσιο – Βίντεο από τη διάσωσή της

Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας: Η ΑΑΔΕ «μοίρασε» προσωπικά δεδομένα – Έστειλε στοιχεία… άλλων οφειλετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:07