search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:19
MENU CLOSE

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα κόκκινα δάνεια και στους servicers

01.12.2023 15:47
XATZHDAKES_BOULH
Eurokinissi

Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers με τον Κωστή Χατζηδάκη πάντως, να παραδέχεται ότι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα υιοθετηθούν από την κυβέρνηση.

Είναι δριμύ το κατηγορώ των κομμάτων προς την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ότι υποβιβάζει τα συμφέροντα της κοινωνίας, αφήνοντας «ξεκρέμαστους», όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες. «Η περιουσία περνάει σε μεγάλα συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού επεσήμανε ότι δεν είναι με τους «μπαταχτσήδες», εκτίμησε ότι οι πλειστηριασμοί θα φτάσουν τις 200.000.

«Η πορεία αύξησης των οφειλών που έχουν οι πολίτες είναι μη αναστρέψιμη», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπονομεύει το μέλλον της μεσαίας τάξης. «Λειτουργείτε ως τροχονόμος ισχυρών συμφερόντων», είπε προς την κυβέρνηση και χαρακτήρισε χαμηλού βεληνεκούς τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους που υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα στα τρία δάνεια που ρυθμίζεται ξανακοκκινίζει εντός 12 μηνών, οδηγώντας σε χιλιάδες πλειστηριασμούς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να στηρίξει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, τονίζοντας ωστόσο, ότι αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση τα έχει προεισπράξει από έμμεσους φόρους. Επανέφερε δε, την πρόταση για νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι υπέρ των ευάλωτων δανειοληπτών και διερωτήθηκε εάν στην ψηφοφορία της Δευτέρας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επικρίνουν σήμερα την κυβέρνηση θα καταψηφίζουν τις διατάξεις που προβλέπουν πρόστιμα μέχρι και λουκέτα σε εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων σε περίπτωση που ακολουθούν αθέμιτες πρακτικές.

«Τα σπασμένα των πολιτικών σας ζητάτε για άλλη μια φορά να τα πληρώσουν οι πολίτες», σχολίασε προς τα κυβερνητικά έδρανα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή – Τέμπη : Υπέρ της εξαίρεσης της Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική τάσσεται το Επιστημονικό Συμβούλιο

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν έχω μιλήσει με τον Ρίσι Σούνακ – Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν (Video)

Συνάντηση Κασσελάκη – Γεραπετρίτη: Ελληνοτουρκικά και Γλυπτά Παρθενώνα στο επίκεντρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15