search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:09
MENU CLOSE

Βουλή – Τέμπη : Υπέρ της εξαίρεσης της Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική τάσσεται το Επιστημονικό Συμβούλιο

01.12.2023 14:22
ZOIN KON

Υπέρ της εξαίρεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, τάσσεται το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Τα μέλη της συνεδρίασαν μετά από σχετικό αίτημα της εξεταστικής επιτροπής για να γνωμοδοτήσουν εάν η κ. Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί νομικά οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μέλος της επιτροπής. 

«Όσον αφορά στη σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής, όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξη της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της», αναφέρει χαρακτηριστικά το Επιστημονικό Συμβούλιο στην 8σέλιδη έκθεση του. 

Στην έκθεση/γνωμοδότηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής επισημαίνεται πως δυο δικηγόροι, μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου έχουν επαγγελματική σχέση με την υπόθεση των Τεμπών και γι αυτό ζήτησαν να αυτοεξαιρεθούν από τη συζήτηση και δεν εξέφρασαν γνώμη.

Η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου βρίσκεται ήδη στα χέρια του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου, ενώ νωρίτερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με νέα της επιστολή στο Επιστημονικό Συμβούλιο επισημαίνει τη μη γνωστοποίηση των μελών του, ενώ δημοσιοποιεί η ίδια ότι το μοναδικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο ήδη προχθές Τετάρτη έχει δηλώσει αποχή από τις εργασίες του Συμβουλίου για την υπόθεση των Τεμπών, λόγω του ότι έχει αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορούμενου για το Έγκλημα στα Τέμπη.

Για «λυσσώδη προσπάθεια» εξαίρεσής της από την εξεταστική επιτροπή έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

«Καταλαβαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων ότι πάλι θέλετε κάτι να κρύψετε, πάλι θέλετε όλα να τα διαχειριστείτε», είπε και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι ενοχλώ πολλές και σκληρές εξουσίες, ξέρω ότι η Πλεύση Ελευθερίας, το μικρό καραβάκι είναι ενοχλητικό, αλλά είναι και ανθεκτικό, θα παραμείνει για να συνεχίσει να πλέει προς ελευθερία».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένη από την απόφαση/γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν νομικές ενέργειες από μέρους της, καθώς τίθεται ζήτημα σειράς αξιόποινων πράξεων μελών του.

Διαβάστε επίσης

Σκέρτσος για επίσκεψη Ερντογάν: Θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο για να απομακλιμακώσουμε την ένταση (video)

Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς στο ΚΚΕ δεν δώσαμε κανένα δαχτυλίδι στον Κουτσούμπα (video)

Πώς εννοούν στο ΠΑΣΟΚ την συνεργασία με τους «11» που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι σκέψεις Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:08