search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:46
MENU CLOSE

ADAPTIT: Διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, διευρύνει συνεργασίες- Μελετά το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο

05.12.2023 15:33
adaptit1

Περαιτέρω ανάπτυξη τζίρου στα 40 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο EBITDA στα 5,5 εκατ. ευρώ και προσλήψεις τουλάχιστον 50 εργαζόμενων προβλέπει για το 2024 η διοίκηση της ADAPTIT, η οποία αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον εξωστρεφείς εταιρείες της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Για το 2023, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2022, ενώ η συνολική αύξηση κύκλου εργασιών την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 350%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Οι πυλώνες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν τη δραστηριοποίηση σε τομείς αιχμής, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια για τη Βιομηχανία, οι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR) για τους Service Providers, τη Βιομηχανία και τα Logistics, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν τις δυνατότητες των drones, αλλά η επέκταση του Data Center, καθώς και η επένδυση σε νέες υποδομές. Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών ADAPTIT συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών FTTH.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 65 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 50 εκατ. ευρώ αφορούν το εσωτερικό κυρίως σε έργα οπτικών ινών και τα 15 εκατ. έργα στο εξωτερικό.

Επίσης, η διοίκηση ανέφερε ότι δεν μελετά την επιλογή ενός fund για να μπει ως επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο, όμως θα εξέταζε την εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο μία εξέλιξη που θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και μέσα στην επόμενη διετία.

«Η στρατηγική μας για τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει σταθερή. Θα βασιστούμε στο πραγματικά αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μας, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε. Θα βασιστούμε στις αξίες μας, όπου με ευθύνη, ακεραιότητα, ηθική και ειλικρίνεια θα φροντίσουμε να φέρουμε καινοτομία και υπεραξία σε πελάτες και συνεργάτες. Έχουμε κτίσει ισχυρές βάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την  περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε ενεργά και με θετικό πρόσημο στα έργα ψηφιοποίησης του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Τέλος, έχουμε σχεδιάσει νέες επενδύσεις, που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας», δήλωσε ο Αθανάσιος Τζαφέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ADAPTIT.

Στο πελατολόγιο της ADAPTIT περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η BUYIN, η κοινή εταιρεία των Deutsche Telekom & Orange Group για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού βελτιστοποίησης ραδιοκάλυψης 4G/5G, η Κυπριακή Δημοκρατία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ταυτόχρονα, η ελληνική εταιρεία έχει συμμετάσχει σε έργα όπως η ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένου Συστήματος API, για τη διενέργεια του προελέγχου επιβατών που ταξιδεύουν από αεροδρόμια χωρών εκτός Σένγκεν για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και εκείνο για την ασφάλεια των δομών φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.

Η σημαντική διεύρυνση του πελατολογίου της ADAPTIT αναμένεται να συνεισφέρει στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και το νέο έτος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών για το 2024 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση, τα έσοδα από τις συμμετοχές σε έργα μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ ενώ η πρόβλεψη για το επόμενο έτος είναι αυτά να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ .

Επιπλέον, για το 2024 το επενδυτικό πλάνο του ομίλου ADAPTIT ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών κρίσιμης σημασίας, την ενίσχυση των συνεργασιών και την περαιτέρω επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

«Το 2023 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για εμάς, με υπευθυνότητα και συνέπεια όμως κατορθώσαμε να παραδώσουμε με μεγάλη επιτυχία τα ιδιαιτέρως σημαντικά και απαιτητικά έργα που είχαμε αναλάβει. Προσδοκούμε ότι το 2024 θα συνεχίσουμε την πορεία μας με την ίδια επιτυχία, ανταποκρινόμενοι σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις», επεσήμανε ο Βασίλης Καραβασίλης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου ADAPTIT.

Ο όμιλος έχει ήδη αυτόνομη παρουσία στη Βουλγαρία και τη Γερμανία, μέσω των ADAPTIT Bulgaria και ADAPTIT GmbH αντίστοιχα, ενώ δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα. Σε συνεργασία με την Helios Telecom έχει δημιουργήσει την Helios Technologies Europe, προσφέροντας στην ευρωπαϊκή αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας των ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος ADAPTIT συνεργάζεται με γνωστούς οίκους, όπως είναι η TeamViewer, η Netscout – Arbor, η ΙΒΜ, η Opengear, η Nozomi Networks, η ADVA και η Spirent.

Η ADAPTIT είναι ένας όμιλος εταιρειών, που αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων ψηφιακών τεχνολογιών σε μεγάλες εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, του δημοσίου τομέα, των μεταφορών και του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Ο όμιλος προσφέρει λύσεις για τομείς όπως είναι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, η ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, οι «έξυπνες» πόλεις, οι μεταφορές, η κυβερνοασφάλεια κ.ά.

Η ADAPTIT απασχολεί περίπου 170 εργαζόμενους, έχοντας ενισχύσει την ομάδα της με 50 άτομα κατά τη διάρκεια του 2023, ενώ ο αριθμός προσλήψεων που έχει προγραμματιστεί και για το 2024 είναι 50 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΔΑΠ: Με βέλτιστες πρακτικές και έργα ΑΠΕ πρωταγωνιστεί στην κυκλική οικονομία

Lavipharm: Συμφωνία με Boehringer για την εξαγορά των Lonarid και Lonalgal σε Ελλάδα – Κύπρο

Παγκρήτια Τράπεζα: Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες factoring με νέα θυγατρική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:39