search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:04
MENU CLOSE

Συγκροτήθηκε η ΚΟ της Νέας Αριστεράς – Επιστολή σε Τασούλα

05.12.2023 15:24
nea-aristera-5

Συγκροτήθηκε και τυπικά η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Αριστεράς». Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και χθες παρουσίασαν επίσημα τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα απέστειλαν σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Η «Νέα Αριστερά» θα είναι η ένατη Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα λειτουργεί στη Βουλή με πρόεδρό της τον Αλέξη Χαρίτση. Τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα μοιραστούν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Ηλιόπουλος, ενώ γραμματέας της θα είναι η Πέτη Πέρκα. 

Η «Νέα Αριστερά» θα έχει όλα τα δικαιώματα που ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος της Αλέξης Χαρίτσης, θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης ως πολιτικός αρχηγός στις συζητήσεις στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενώ θα υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Θα διαθέτει επίσης, γραφεία, ένα για τον πρόεδρό της και ένα για τους βουλευτές. 

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ανακοινωθεί αύριο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ θα κάνει πρεμιέρα στο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Διαβάστε επίσης:

Εξαιρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Εξεταστική για τα Τέμπη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ανοχής στη φοροδιαφυγή το φορολογικό της κυβέρνησης – Δεν μπορούν και δε θέλουν να εκφράσουν τη μεσαία τάξη

Νίκος Παπανδρέου: Δημογραφική Πραγματικότητα – Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:55