search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:43
MENU CLOSE

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

06.12.2023 12:09
vroxi_0612_1920-1080_new

Η ΕΜΥ προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα νοτιοανατολικά, περιορίζονται στα Δωδεκάνησα έως αργά το απόγευμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)».

Η πρόγνωση του meteo

Την Τετάρτη 06/12 βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα ενώ καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές καθώς και σε παράκτια τμήματα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ όμως έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 06/12.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-12-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα ανατολικά τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί, στα βόρεια από 0 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 07 έως 16 με 18 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-12-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-12-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τρεις εργαζόμενοι γηροκομείου συνελήφθησαν για τον θάνατο 92χρονης – Της έδωσαν καθαρτικό

Σαλαμίνα: Κυνικός στην κατάθεσή του ο δολοφόνος: «Τη σκότωσα για να μάθει, δεν άξιζε να ζει»

Γεωργιάδης για κακοποίηση Όλιβερ: «Εάν υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης, η Αράχωβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:41