search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:16
MENU CLOSE

Στους δρόμους για την ακρίβεια βγαίνει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας: «Δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός»

06.12.2023 22:25
akriveia-super-market-new

Συλλαλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, προγραμματίζει το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, στις 17 Ιανουαρίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, στην πλατεία Κάνιγγος έξω από το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ σκοπός είναι να στείλουν οι καταναλωτές ένα μήνυμα κατά όσων αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν εις βάρος τους.

Όπως σημειώνεται: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση της ακρίβειας δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός ορισμένων εταιρειών τροφίμων, καυσίμων, ενέργειας ρεύματος. Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων. Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές όπως ΕΕΤΤ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΡΑΕΥΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος Καταναλωτή, ΕΣΡ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα ισχυρό «φρένο» στις ανατιμήσεις προϊόντων. Η χώρα μας προετοιμάζεται για ακρίβεια 2ετίας, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΤτΕ δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε μια χαμηλότερη τροχιά (σε σύγκριση με πριν) αλλά θα παραμείνει πάνω από το όριο που θέτει η ΕΚΤ (2%).

Μεγάλη πίκρα το κόστος και για το…Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Στο μεταξύ, ενόψει των εορτών, ακριβότερο από τις περασμένες χρονιές αναμένεται να είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κρύος ιδρώτας λούζει τους καταναλωτές όταν σκέφτονται τον τελικό λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν.

Η γαλοπούλα και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με πέρυσι συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

Γι’ αυτό, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες αγοράς, προκειμένου να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα και κάνουν έρευνα σε σούπερ μάρκετ, συνοικιακά καταστήματα, λαϊκές αγορές και κρεαταγορές.

«Φαρμάκι» είναι και οι τιμές των γλυκών, με τις τιμές σε μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να έχουν εκτοξευθεί. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αυτά γλυκά έχουν ήδη εξαιρεθεί από το «χριστουγεννιάτικο καλάθι».

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Αράχωβας για τον βασανισμό του χάσκι: Αν δεν βρεθεί ο ένοχος δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ

«Βουνό» 657 δισ. το συνολικό χρέος της Ελλάδας – Αντιπροσωπεύει το 305,8% του ΑΕΠ

Ξεπαγώνουν οι αγοραπωλησίες στην εκτός σχεδίου δόμηση: Και σε μη αναγνωρισμένη οδό η έκδοση άδειας στα 4 στρέμματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:10