search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:24
MENU CLOSE

Αναχώρησε ο Ερντογάν από την Αθήνα – Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους

07.12.2023 17:50
erdogan aerodromio- new

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα και ήδη το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου απογειώθηκε από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Γύρω στις 17:55 η αυτοκινητοπομπή που συνόδευε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στον χώρο VIP του διεθνούς αερολιμένα. Εκεί η πολυπληθής τουρκική αντιπροσωπεία αποβιβάστηκε από τα οχήματα που τους μετέφερε, για να πάρει το αεροπλάνο που θα μεταφέρει άπαντες στην Άγκυρα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο και τον Χακάν Φιντάν.

Περίπου στις 18:00 ο Τούρκος πρόεδρος μπήκε στο αεροσκάφος για να αναχωρήσει για Άγκυρα.

Με την αποχώρηση του κ. Ερντογάν κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας έκλεισαν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα ανά σημεία, ωστόσο η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερντογάν αρχικά συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον κ. Μητσοτάκη είχε διάρκεια μεγαλύτερη από μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες έκαναν κοινές δηλώσεις, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Πριν αποχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του με τον ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, και μετέβησαν στην πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα, που βρίσκεται ένα τετράγωνο πιο πέρα από το Μέγαρο Μαξίμου, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’. Εκεί είχε τετ-α-τετ με τον συμπατριώτη του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν.

Στην τουρκική πρεσβεία ο κ. Ερντογάν έμεινε για παραπάνω από μιάμιση ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Φαραντούρης: Κανένας εφησυχασμός απ’ τη συνάντηση με Ερντογάν (Video)

Οι 15 συμφωνίες που υπογράφηκαν στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Ερντογάν: Από «μουσουλμανική» μειονότητα επί Τσίπρα, «τουρκική» σήμερα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50