search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:03
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο Συνέδριο και με τη βούλα – Κασσελάκης: «Κρατάμε τον λόγο μας»

07.12.2023 20:12
kasselakis

Την διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου στις 23 – 25 Φεβρουαρίου εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του οργάνου που ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα. Εν ολίγοις ο χαρακτήρας του συνεδρίου δεν αλλάζει σε σχέση με ό,τι είχε προσδιοριστεί, αυτό θα έχει τις αρμοδιότητες του τακτικού συνεδρίου, με εκλογή νέων συνέδρων, επομένως στο συνεδριακό σώμα θα αποτυπώνονται οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

«Κρατάμε τον λόγο μας» ήταν η χαρακτηριστική φράση, σύμφωνα με πληροφορίες, του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «Συνέδριο επανεκκίνησηςσυσπείρωσης και ανασυγκρότησης». 

Στην συνεδρίαση που έγινε σε καλό κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και της Επιτροπής Θέσεων που θα επικυρωθούν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Επίσης τον Φεβρουάριο, και δεδομένων των αποχωρήσεων,  θα γίνει η εκλογή νέων συντονιστικών των οργανώσεων μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Διαφωνία για τον χρόνο εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνία υπήρξε για το θέμα της εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής (σύμφωνα με το καταστατικό η εκλογή γίνεται από τη βάση), καθώς υπήρξαν εισηγήσεις αυτή να γίνει μετά τις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για αποφυγή εσωστρέφειας. Σε αυτή την περίπτωση Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία, μένουν ως έχουν ως τις ευρωεκλογές. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες με αυτό διαφώνησαν η Γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου καθώς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας που ζήτησαν να γίνει αμέσως μετά το συνέδριο. Το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά και θα καταλήξει το Σάββατο.

“Θετική εξέλιξη” χαρακτήρισε στην εισήγησή του ο Διονύσης Τεμπονέρας το γεγονός ότι γίνεται το Συνέδριο και σύμφωνα με πληροφορίες μετά και την διευκρίνιση των όρων διεξαγωγής του – ότι δηλαδή αυτό θα είναι Έκτακτο Προγραμματικό, με εκλογή νέων συνέδρων – εκφράζει περαιτέρω ικανοποίηση, (με αστερίσκο το θέμα της ΚΕ όπως προαναφέρθηκε) εκτιμώντας ότι είναι νίκη όσων επέμεναν σε συνέδριο με αυτά τα χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης:

Υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Μάντζος για επίσκεψη Ερντογάν: Η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης προϋποθέτει πρόοδο στο πεδίο και όχι μόνο δηλώσεις

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η Θράκη θα είναι πάντα αντικείμενο μικροπολιτικών συμφερόντων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:01