search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:53
MENU CLOSE

Αντιδράσεις για την υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

08.12.2023 15:43
famellos kikilias

Καθεστωτική υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Σωκράτης Φάμελλος και έκανε λόγο για κυβερνητική επίθεση στην επιστήμη.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 19 και μίλησε για τιμωρητική επιλογή της κυβέρνησης επειδή το Εθνικό Αστεροσκοπείο αποκάλυψε την κυβερνητική ανεπάρκεια στις πρόσφατες φονικές κακοκαιρίες. 

Ο κ. Φάμελλος επικαλέστηκε μάλιστα, και την επιστολή του Προέδρου που αντιτίθεται στην απόφαση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την υπαγωγή του στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς με τον Δημήτρη Μάντζο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει πουθενά η έννοια της πρόληψης των φυσικών καταστροφών και το Νάσο Ηλιόπουλο να την κατηγορεί ότι το άγχος της δεν είναι η προστασία από φυσικές καταστροφές, αλλά η προστασία από την επιστημονική κοινότητα.

«Και έρχεστε εδώ ως ιεροεξεταστές να κυνηγήσετε αυτούς που λένε ότι η γη γυρίζει», ανέφερε επί λέξει.

Στη σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας αντέτεινε την αναβάθμιση τόσο του Εθνικού Αστεροσκοπείου όσο και της ΕΜΥ που πλέον θα υπάγονται στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, υποστηρίζοντας ότι  η κυβέρνηση δίνει 100 εκατ. Ευρώ από το πρόγραμμα “Αιγίς” για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή – Παραμένει στο κόμμα, εύχεται καλή δύναμη στους αποχωρήσαντες

Ερντογάν: «Επιτυχημένη η επίσκεψη στην Αθήνα – Ανοίγει νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: «Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:45