search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:29
MENU CLOSE

Εrtflix: Τέσσερις ταινίες και σειρές για να δείτε το Σαββατοκύριακο

08.12.2023 06:00
ertflix

Ίσως η πλατφόρμα του Ertflix να μην είναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα στους πιο νέους θεατές καθώς επικρατεί η άποψη ότι έχει παλιές ταινίες. Για τους λάτρεις των κλασικών ταινιών και των μεγάλων παραγωγών το Ertflix είναι ο ιδανικός προορισμός.

Αυτές οι τέσσερεις νέες προσθήκες είναι η καλύτερη παρέα για το Σαββατοκύριακό σας αν έχετε δυο ωρίτσες και δεν ξέρετε τι να δείτε. Plus δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Θέλμα

Η Θέλμα είναι μια ντροπαλή κι εσωστρεφής φοιτήτρια στην πρώτη της μεγάλη έξοδο μακριά από την οικογενειακή εστία και τη μικρή επαρχιακή πόλη απ’ όπου κατάγεται. Στο πανεπιστήμιο του ‘Οσλο δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί και να αποκτήσει παρέες, ενώ οι θρησκόληπτοι γονείς της μοιάζουν να ελέγχουν διαρκώς από μακριά τις κινήσεις και τις γνωριμίες της. Ωστόσο η Θέλμα αρχίζει να  βασανίζεται από ψυχωτικές κρίσεις τις οποίες κανένας γιατρός δεν μπορεί να προσδιορίσει. Η ερωτική έλξη που θα προκύψει μετά τη  γνωριμία με την συμφοιτήτρια της Άνγια, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και οι κρίσεις παίρνουν ανεξέλεγκτες, μεταφυσικές διαστάσεις. Συμμετοχή στα φεστιβάλ του Τορόντο και της Αθήνας («Νύχτες Πρεμιέρας») και η Επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Πρωταγωνιστούν: Eλι Χάρμπο, Κάια Γουίλκινς, Χένρικ Ράφαλσεν

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ

Το Μάθημα

Μια πολιτική συζήτηση ανάμεσα σε έναν καθηγητή πολιτικής αγωγής και μια τελειόφοιτη μαθήτρια ξεφεύγει από τον έλεγχο και γίνεται προσωπική. Επιφανειακά, πρόκειται για μια μάχη για τη δικαιοσύνη μεταξύ αριστερού και δεξιού, άνδρα και γυναίκας, καθηγητή και μαθητή. Αλλά η ορμητική, καταστροφική δύναμη του θέματος οφείλεται στις πληγές που αιμορραγούν στις καρδιές και των δύο πρωταγωνιστών. Η αντιπαράθεσή τους είναι σαν ένα βότσαλο που πετιέται στη λίμνη, και οι κυματισμοί που δημιουργεί επηρεάζουν: την τάξη (1), το σχολείο (2), την κοινότητα (3), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (4), την τοπική πολιτική (5) και την πραγματικότητα (6). Όσο περισσότερο εξαπλώνονται οι κυματισμοί, τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζονται οι εμπλεκόμενες δυνάμεις και οι θιγόμενοι κοινωνικοί κύκλοι.

Πρωταγωνιστούν: Doron Ben-David, Maya Landsman, Alma Zack, Dvir Benedek

Σκηνοθεσία: Deakla Keydar

Ντ’ Αρτανιάν

Καθώς τα ξίφη βγαίνουν και η αδρεναλίνη ανεβαίνει, ο Ντ’ Αρτανιάν και οι Σωματοφύλακές του είναι έτοιμοι για μάχη. Όπως πάντα, οι θρυλικοί άνδρες είναι ορκισμένοι να μονομαχούν και να διορθώνουν την αδικία, αλλά ποτέ δεν το έχουν κάνει με τόση χορευτική χάρη και ακροβατική ελευθερία. Σε αυτή την αφήγηση των θαρραλέων περιπετειών τους, οι Σωματοφύλακες δεν αψηφούν μόνο την εξουσία στη Γαλλία του 17ου αιώνα, αλλά και τη βαρύτητα.

Πρωταγωνιστούν: Τζάστιν Τσάμπερς, Μένα Σουβάρι, Τιμ Ροθ, Κατρίν Ντενέβ, Στίβεν Ρία

Σκηνοθεσία: Πίτερ Χάιαμς

Χλώριο

Το κορίτσι περνάει τη μέρα στην πισίνα. Τα μάτια του τσούζουν από το χλώριο στο νερό. Τα μάτια του άνδρα είναι κι αυτά κόκκινα, αν και περνάει τη μέρα στο δωμάτιό του. Ο ήλιος λάμπει. Το σπίτι είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Ένας πατέρας και μία κόρη που κρύβονται.

Πρωταγωνιστούν: Μαρίλια Φλώρου, Δημήτρης Λάλος, Γιολέν Μαρμαρά, Κατερίνα Παπαναστασάτου

Σκηνοθεσία: Θάνος Ψυχογυιός

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: «Ο Μαέστρος» του Μπράντλεϊ Κούπερ τώρα στις αίθουσες

Ο Χιου Γκραντ λέει ότι ένιωθε «πολύ άβολα» στην ταινία Wonka – «Δεν θα μπορούσα να περάσω χειρότερα»

Amy Winehouse: Η βιογραφική ταινία «Back to Black» στη μεγάλη οθόνη το 2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:29