search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:21
MENU CLOSE

Δημοσκοπήση-σοκ για τον Μπάιντεν: Προβάδισμα Τραμπ κατά 4 μονάδες

10.12.2023 14:38
BIDEN TRUMP

Τη χαμηλότερη δημοτικότητα της προεδρίας του εμφανίζει ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Wall Street Journal.

Η τελευταία δημοσκόπηση έχει αρχίσει να ανησυχεί τους κύκλους των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Συγκεκριμένα η έρευνα, που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο, εκτιμά πως ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν κατά τέσσερις μονάδες, 47% έναντι 43%. Ποσοστό 10% δηλώνει πως είναι ακόμη αναποφάσιστο. 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Τραμπ εάν οι εκλογές του 2024 γίνονταν σήμερα, ενώ το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν.

Επίσης, ποσοστό 49% δήλωσε πως οι πολιτικές που εφάρμοσε ο Τραμπ τους βοήθησαν προσωπικά, σε αντίθεση με το 37% που απάντησε ότι οι πολιτικές του, τους έβλαψαν προσωπικά.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 29 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου σε ένα τυχαίο εθνικό δείγμα 1.500 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. 

Η ποινική δίωξη σε βάρος του γιου του αμερικανού προέδρου, του Χάντερ Μπάιντεν, για φοροδιαφυγή, αναμφίβολα θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά των καταγγελιών της Ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, «ενεχόταν σε απάτη» που του επέτρεψε να μην καταβάλει 1,4 εκατ. δολάρια σε φόρους που τού αναλογούσαν για τη φορολογητέα ύλη της περιόδου 2016-2019, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Διαβάστε επίσης:

Zara: Σάλος στο Τwitter για την αμφιλεγόμενη καμπάνια με επίκεντρο τη Γάζα – «Ο πόνος μας δεν είναι προς πώληση»

OHE: Να μπει τέλος στη «γήινη κόλαση» της Γάζας – Οι παλαιστίνιοι αντιμετωπίζονται σαν να μην είναι άνθρωποι

Τουρκία: Καταζητείται ο γιος του προέδρου της Σομαλίας για θανατηφόρο τροχαίο – Έφυγε από τη χώρα και βγήκε διεθνές ένταλμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:19