search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:39
MENU CLOSE

Επεισόδια στου Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου συλληφθέντα

10.12.2023 17:38
rentis_epeisodia

Βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χρονου δράστη για τα επεισόδια στου Ρέντη και το βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού.

Ειδικότερα από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

Έρχονται κι άλλα εντάλματα σύλληψης – Ψάχνουν τους «καθοδηγητές»

Στο μεταξύ τους καθοδηγητές των επεισοδίων στου Ρέντη αναζητούν οι Αρχές μετά τη σύλληψη του 18χρονου για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από το Ίλιον, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, ισχυρίστηκε πως πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν από το γήπεδο. «Βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πετάξαμε αργότερα στους αστυνομικούς», φέρεται να υποστήριξε, αναφέροντας πως του έδειξαν κιόλας πως να την ενεργοποιήσει.

Αμέσως μετά ο 18χρονος, και άλλοι οπαδοί που συμμετείχαν στα επεισόδια, ξαναμπήκαν στο γήπεδο, εν αντιθέσει με τους δύο «διοργανωτές» που φέρονται να αποχώρησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νεαρός χούλιγκαν ήταν ανάμεσα στους 424 φιλάθλους που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη.

Η ατάκα που «έκαψε» τον 18χρονο

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», φέρεται να είπε ο 18χρονος χούλιγκαν σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, λίγα λεπτά αφού φέρεται να είχε λάβει μέρος στα επεισόδια.

H συγκεκριμένη ατάκα φέρεται να ήταν και εκείνη που σιγά – σιγά άνοιξε τον δρόμο, για να φτάσουν οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, στον δράστη, να τον προσαγάγουν και να αποσπάσουν την ομολογία του.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του 18χρονου και ο μικρότερος γιος του, ηλικίας 16 χρονών, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ κλήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για κατάθεση.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στη ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι Αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα», δήλωσε.

«Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στη ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Απεργία πείνας 70 κρατουμένων στις φυλακές – Τα αιτήματά τους

Ρόδος: Πρόσκρουση πλοίου με 41 επιβάτες στο λιμάνι

Εριέττα Κούρκουλου για Όλιβερ: Δεν μας αρέσει να μιλάμε χωρίς να έχουμε διασταυρώσει τα δεδομένα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:39