search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:34
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Απεργία πείνας 70 κρατουμένων στις φυλακές – Τα αιτήματά τους

10.12.2023 15:48
FYLAKI KERKYRA

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη 70 κρατούμενοι στις φυλακές Κέρκυρας.

Οι κρατούμενοι, η πλειοψηφία των οποίων έχει αλβανική υπηκοότητα, διεκδικούν μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ’ όρων απόλυση, η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, κοινωνικού λειτουργού και μόνιμου ιατρού στις φυλακές. 

Πηγές της Διοίκησης των Φυλακών Κέρκυρας υπογράμμισαν στην ΕΡΤ ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Όσον αφορά τα αιτήματα στελέχωσης, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι υπάρχει προκήρυξη του ΑΣΕΠ τόσο για κοινωνικό λειτουργό όσο και για νοσηλευτές, θέσεις που αναμένεται να πληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ όσον αφορά την ιατρική κάλυψη, παρ΄ όλο που υπάρχει προκήρυξη δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση. Ωστόσο, οι ανάγκες καλύπτονται με βάρδιες ιατρών του ΕΣΥ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Πρόσκρουση πλοίου με 41 επιβάτες στο λιμάνι

Εριέττα Κούρκουλου για Όλιβερ: Δεν μας αρέσει να μιλάμε χωρίς να έχουμε διασταυρώσει τα δεδομένα

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής έπειτα από μοιραίο τροχαίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:34