search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Χάρης Δούκας: Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της ΕΕ στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

11.12.2023 17:42
doukas economist 654- new

«Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας» ανέφερε ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στο twitter δημοσιεύοντας έναν πίνακα της στατιστικής υπηρεσίας Eurobarometer.

Στον πίνακα αποτυπώνεται η δυσκολία των πολιτών ανά χώρα της ΕΕ να αναταπεξέλθουν στους λογαριασμούς ρεύματος.

«Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Μόλις το 14% δηλώνει ότι σχεδόν ποτέ δεν έχει δυσκολία να πληρώσει τους λογαριασμούς του» τονίζει ο Χάρης Δούκας.

«Στην Ευρώπη, ο αντίστοιχος μ.ο. είναι στο 62%. Οι Δήμοι μπορούν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και πρέπει να αναπληρώσουν την αδράνεια της Πολιτείας σε αυτό το κοινωνικό πεδίο. Η Αθήνα θα προωθήσει άμεσα δράσεις για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και για την ενίσχυση της ενεργειακής δημοκρατίας» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτείται από μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη ο Θάνος Πλεύρης

«Μπλόκο» στους φιλάθλους στη Super League, κάμερες και αναβάθμιση έρευνας για όλες τις υποθέσεις οπαδικής βίας- Τι θα ισχύει για Κύπελλο και Ευρώπη – Όλα τα μέτρα

Κασσελάκης για μέτρα κατά της οπαδικής βίας: Το κλειδί για την αντιμετώπισή της είναι ένα: πολιτική βούληση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:56