search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:46
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν τίθεται θέμα αύξησης ορίων συνταξιοδότησης – Βιώσιμο το ασφαλιστικό για τα επόμενα 60 χρόνια

12.12.2023 18:14
adonis georgiadis 543- new

Διέψευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι υπάρχει ζήτημα αύξησης ορίων συνταξιοδότησης και υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο για τα επόμενα 60 χρόνια. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη βουλή, όπου συζητείται το μίνι ασφαλιστικό, η αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση.

«Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, νομίζω ούτε καν την επόμενη… Δηλαδή μετά το 2031», είπε για να προσθέσει ότι το προσδόκιμο ζωής έπεσε στον covid και πρέπει να επανέλθει εκεί που ήταν προ covid. Όπως διευκρίνισε από την αύξηση του προσδόκιμου θα εξαρτηθεί ενδεχόμενη αύξηση. 

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Όπως είπε πει, «στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει».Μετά το σάλο που προκλήθηκε διευκρίνισε ότι εφόσον υπάρξει αύξηση ορίων από το 2027, θα είναι για «1-2 μήνες, δεν θα είναι απότομες αναπροσαρμογές». 

Διαβάστε επίσης:

«Καρφιά» Δραγασάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά του πλεονεκτήματα – Η σκέψη μου πάει κατευθείαν στο τρίτο ημίχρονο

Έξαλλοι οι ένστολοι για τα «30 αργύρια» σε όσους απασχολούνται σε γήπεδα

Τσίπρας: Αγώνας σε κάθε πεδίο απέναντι στην προσπάθεια της Ακροδεξιάς να επιβάλλει την ηγεμονία της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:45