search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:35
MENU CLOSE

Άρση καθηκόντων του τακτικού επιθεωρητή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ από τη διοίκηση του Οργανισμού μετά από ποινική δίωξη

12.12.2023 18:20
ELGO

Η διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε στην άρση καθηκόντων του τακτικού επιθεωρητή του Οργανισμού, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την κατηγορία της «δωροληψίας για ενέργειες που αντίκεινται στα καθήκοντά του κατά συρροή».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εντολή του αρμόδιου υπουργού και της διοίκησης του ΕΛΓΟ παραπέμπεται κατά προτεραιότητα η υπόθεση στο ΔΣ του Οργανισμού με το ερώτημα της αργίας.

«Όλα στο φως. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιους πρέπει να υπηρετούμε στις θέσεις που βρισκόμαστε», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και συμπλήρωσε: «Καμία ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς. Δεν γίνονται αποδεκτά φαινόμενα ατιμωρησίας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δόθηκε εντολή επιτάχυνσης της διαδικασίας ελέγχου όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων (ΕΕΠ& Π).

Από το 2010 και μετά οι εν λόγω Επιτροπές λειτουργούσαν πλημμελώς ή δεν λειτουργούσαν καθόλου, επισήμως, «λόγω έλλειψης προσωπικού». Από το 2019 και μετά έγινε προσπάθεια λειτουργίας τους, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας ΕΕΠ & Π έχει δοθεί προτεραιότητα στην τομέα των τυροκομικών προϊόντων με στόχο την άρση της αίσθησης της ατιμωρησίας αλλά και την προστασία ενός εθνικού προϊόντος, ενώ ακολουθούν οι έλεγχοι για το ελαιόλαδο.

Επισημαίνεται ότι σε μία δεκαετία (2010-2019) εξετάστηκαν από την πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων μόλις 78 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 145.700 ευρώ, ενώ την τριετία 2020-2022, και παρά τον περιορισμό της πανδημίας, εξετάστηκαν 144 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.101.181 ευρώ.

Τονίζεται ότι απομένουν προς εξέταση 169 υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

mAIgov: Στον αέρα η εφαρμογή του ψηφιακού βοηθού στο gov.gr – Πώς λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη

Ξάνθη: Κατέληξε η 19χρονη που παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικός

Βριλήσσια: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κομμωτής που είχε βάλει κρυφές κάμερες – «Νιώθω αηδία» λέει η θετή του κόρη (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:33