search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Νέο αίμα» ρίχνει στην πρώτη γραμμή ο Κασσελάκης στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης μετά τη διάσπαση

12.12.2023 06:23
kasselakis-12

Η ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσωπα είναι μια από τις προτεραιότητες που ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναδείξει από νωρίς, υπό τη στόχευση να αναδυθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ «των μελών».

Μετά και τη διάσπαση, όπου ασκήθηκε κριτική πως ειδικά με την αποχώρηση των 6+6 και κορυφαίων βουλευτών και στελεχών της νέας γενιάς των λεγόμενων σαραντάρηδων, ο ΣΥΡΙΖΑ απογυμνώθηκε από έμπειρα και σοβαρά στελέχη, η ανάγκη για καινούρια πρόσωπα καθίσταται επιτακτική για την ηγεσία.

Υπενθυμίζεται δε πως ο Στέφανος Κασσελάκης προ εβδομάδων μπροστά στην διαφαινόμενη τότε αποχώρηση των Χαρίτση- Αχτσιόγλου – Ηλιόπουλου διεμήνυε πως αν φύγουν έχει έτοιμες εφεδρείες από καινούρια πρόσωπα.

Έτσι, το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να βγάλει μπροστά νέα πρόσωπα πλάι στα παλιά και πεπειραμένα στελέχη.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητά μου να χτίσουμε άμεσα το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε στην συνέντευξή του στο κυριακάτικο «Βήμα», προαναγγέλλοντας ανάληψη ρόλων από νέα πρόσωπα αλλά « αξιοποίηση στελεχών μας που παλαιότερα ήταν παραγκωνισμένα εξαιτίας ισορροπιών που κρατούσαν πίσω το κόμμα».

Συνολικά 10 στελέχη από όλη την Ελλάδα θα προωθήσουν τα κεντρικά της Κουμουνδούρου σιγά σιγά το επόμενο διάστημα, δίνοντάς τους και ρόλο επικοινωνιακό καθώς αναμένεται να έχουν συχνή παρουσία στα ΜΜΕ. Στελέχη που είτε συνδέονται με κρίσιμους τομείς έχοντας ρόλο συντονιστή στο πλαίσιο της νέας σύνθεσης των Τμημάτων του κόμματος, είτε προέρχονται από κρίσιμες περιφέρειες, κυρίως περιφέρειες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε χωρίς βουλευτή ή αποδυναμώθηκε μετά τις αποχωρήσεις. Και τα οποία βεβαίως θα συνδεθούν με την «εποχή Κασσελάκη».

Πρόκειται για:

-τον Θανάση Οικονόμου Συντονιστή Στεγαστικής Πολιτικής και την Λίλα Σουλελέ αναπληρώτρια Συντονίστρια Δικαιοσύνης, αμφότεροι από την περιφέρεια Ιωαννίνων

-την Τζένη Αρσένη Συντονίστρια Πολιτισμού από την Α΄ Αθηνών

-την Αγγελική Λεβέντη συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, από την Ανατολική Αττική, όπως και η Μυρτώ Κοροβέση

-την Χρύσα Καραγιάννη, αν. Συντονίστρια Τουρισμού από τα Δωδεκάνησα (Νότιο Αιγαίο)

-την Έφη Μιχελάκη, εκπαιδευτικό από την Κοζάνη

-Την Κατερίνα Μπέρδου, πρώην υποψήφια βουλευτή Έβρου, (που δραστηριοποιείται μαζί με την Νατάσα Γκαρά)

-Την Κλειώ Αγγουράκη από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, και

-Τον Θοδωρή Δουλουμπέκη πολιτικός μηχανικός, πρώην υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου.

Think Tanks, περιφερειακά συνέδρια, ομογενείς

Στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης με ορίζοντα το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης εποπτεύει και στην συγκρότηση των Think Tanks, στα οποία Συντονίστρια έχει τεθεί η Διάνα Βουτυράκου.

Για την στελέχωσή τους η Κουμουνδούρου συγκεντρώνει βιογραφικά και αιτήσεις ενδιαφέροντος, σύμφωνα δε με κοινό βίντεο Κασσελάκη – Βουτυράκου στα σόσιαλ μήντια, οι αιτήσεις είναι χιλιάδες εξ ου και ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας κατά μίας εβδομάδα, ως τις 18 Δεκεμβρίου. Ως γνωστόν, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναγορεύσει τα think tank σε δίαυλο επαφής με την κοινωνία και δεξαμενή άντλησης στελεχών «από τα κάτω», με στόχο να συνεισφέρουν στην προγραμματική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα του προέδρου αναμένεται να είναι εξαιρετικά πυκνό καθώς μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται ένα -δύο από τα περιφερειακά συνέδρια που έχουν εξαγγελθεί – με την Κουμουνδούρου να έχει μείνει πολύ πίσω από το σχεδιασμό ο οποίος προέβλεπε έναρξη περί τα τέλη Νοεμβρίου – ενώ σκέψεις υπάρχουν και για περιοδείες με στόχο την επαφή με την ομογένεια σε ΗΠΑ, Αφρική και Αυστραλία. 

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν – Ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» (Video)

Κώστας Σκρέκας: Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά το «καλάθι του Άη Βασίλη»

Σκληρή επίθεση του Mega στην κυβέρνηση: «Ομολογία αποτυχίας τα μέτρα – Πρωτοφανής απόφαση να κλείσει μόνο το Καραϊσκάκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:14