search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:37
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση σοκ: το 20% των νέων Αμερικανών πιστεύει πως «το Ολοκαύτωμα είναι μύθος»

13.12.2023 13:36
ipa neoi

Ο ένας στους πέντε νέους Αμερικανούς πιστεύουν ότι ουδέποτε έγινε το Ολοκαύτωμα, όπως δείχνει έρευνα που διενεργήθηκε από τον Economist και τον οργανισμό YouGov., με δείγμα 1.500 ατόμων ηλικίας από 18 ως 65 ετών.

Η έρευνα περιείχε μια σειρά από ερωτήματα για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και έδειξε ότι το 20% των Αμερικανών ηλικίας 18-29 ετών συμφώνησαν ότι «το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος», ενώ ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό θεωρεί ότι ο αριθμός των Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα κρεματόρια των Ναζί έχει διογκωθεί.

Τα αποτελέσματα αυτά συνδέονται με στοιχεία που δείχνουν πως το 32% των Αμερικανών αυτής της ηλικιακής ομάδας ενημερώνεται από την πλατφόρμα TikTok, όπου θεωρείται ότι κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και ο αντισημιτισμός.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε εν μέσω ανησυχιών ότι οι πανεπιστημιακοί χώροι αναδεικνύονται πεδία καλλιέργειας του αντισημιτισμού, κάτι που οδήγησε το αμερικανικό κογκρέσο στην έναρξη έρευνας για την αποτυχία των προέδρων των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Πενσιλβάνια και ΜΙΤ να καταδικάσουν τους φοιτητές που συντάσσονται με αντισημιτικές θέσεις.

Η δημοσκόπηση έδειξε πάντως ότι το 30% των ερωτηθέντων διαφώνησε με την άποψη ότι «το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος».

Στην ηλικιακή ομάδα 30-44, την άποψη αυτή ενστερνίζεται το 8% των ερωτηθέντων, ποσοστό που μειώνεται στο 2% για την ηλικιακή ομάδα 45-64.

Πέραν των ηλικιακών κριτηρίων, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι το 13% των μαύρων συμφωνεί πως «το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος», ενώ στον διαχωρισμό με βάση το φύλο, υπέρ αυτής της άποψης τάσσεται το 10% των ανδρών, έναντι του 4% των γυναικών.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 7% πιστεύει πως «το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος».

Με την θέση ότι «το Ολοκαύτωμα έχει υπερτονιστεί» συμφωνεί το 23% των νέων (18-29 ετών) και το 26% της ίδιας ηλικιακής ομάδας αποφεύγει να πάρει θέση.

Σύμφωνα με τον Economist «τα ‘social media ίσως έχουν παίξει ρόλο» στη διαμόρφωση αυτών των τάσεων, δεδομένου ότι οι Αμερικανοί κάτω των 30 ετών θεωρούν αξιόπιστα όσα διαβάζουν στις πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

Η μακάβρια αποκάλυψη του Πάπα Φραγκίσκου

Αυστραλία: Συγκλονιστικό βίντεο νεαρού μετά από την επίθεση καρχαρία – «Δεν πίστευα ότι θα ζήσω»

Ποια είναι η ξεχασμένη ρωμαϊκή πόλη, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:32