search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:31
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ο Ανδρουλάκης – Τα «κακά μηνύματα» των δημοσκοπήσεων

14.12.2023 08:24
andr1

Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από τις θέσεις του, τις παρεμβάσεις του στη Βουλή αλλά και τη διαρκή επαφή που έχει με την κοινωνία θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Στόχος να κερδηθεί η εμπιστοσύνη 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο αρχηγός του Κινήματος παρουσιάζει το κόμμα του ως το μοναδικό το οποίο έχει προτάσεις σε όλα τα ζητήματα από την καθημερινότητα, την ακρίβεια, την υγεία έως και την οπαδική βία που απασχολεί την επικαιρότητα. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη – παρακολουθώντας και τις τελευταίες έρευνες –  στις οποίες καταγράφεται έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αναγνωρίζουν ότι έχουν απέναντι τους πολύ δύσκολο έργο. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι είναι οπαδός των «αργών και σταθερών» βημάτων «Στην πολιτική υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος είναι ο εύκολος: “να λέω πολλά, να τάζω, να διαχειρίζομαι με τρόπο λαϊκιστικό τα αδιέξοδα της κοινωνίας για να έχω πρόσκαιρα οφέλη”. Υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος: Να είσαι ένα κόμμα με συνέπεια, να μιλάς συγκεκριμένα, να προσπαθείς να απαντήσεις με λύσεις στα προβλήματα και όχι να τα διαχειρίζεσαι με στόχο μια πρόσκαιρη πολιτική ηγεμονία. Θεωρώ ότι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει, θα φέρει ισχυρά αποτελέσματα και άμεσα και στο μέλλον». Η παραπάνω δήλωσή του δείχνει και τις πραγματικές στοχεύσεις του. 

Είναι πέρα από σαφές ότι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όχι μόνο για να καταγραφεί η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές αλλά κυρίως για να πειστούν οι πολίτες ότι πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Έργο ΣΥΡΙΖΑ»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (τάσεις MRB) -σε ποσοστό 74%- συμφωνεί πως δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει στο topontiki.gr ότι μετά την προηγούμενη εικόνα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, αντιπολίτευση για την οποία αποδοκιμάστηκε στην κάλπη, η δημιουργία νέων σχέσεων εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό είναι πάρα πολύ δύσκολο έργο. Παράλληλα, το ίδιο στέλεχος παραδέχεται ότι το γεγονός ότι μόλις το 20,8% διαφωνεί με την διαπίστωση είναι όντως πρόβλημα. Ωστόσο, στην ερμηνεία που γίνεται από την Χαριλάου Τρικούπη εκτιμάται ως θετικό πως το 52,3% ανησυχεί για την ανυπαρξία ισχυρής αντιπολίτευσης καθώς είναι το απαιτητικό κοινό το οποίο περιμένει αυτή τη στιγμή έργο, προτάσεις και σοβαρότητα από το ΠΑΣΟΚ. 

Υπενθυμίζεται, πως και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορούσε τον τότε αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης ως «χρυσό χορηγό» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα ήταν “χρυσός” χορηγός του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε σε ομιλίες και παρεμβάσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης προεκλογικά. 

Διαβάστε επίσης:

Εμπλοκή στη Σύνοδο Κορυφής για την Αλβανία: Γερμανικό σοκ στην Αθήνα, και απειλές Μητσοτάκη για βέτο

Νέα Αριστερά: Μετά τον προϋπολογισμό ο «οδικός χάρτης» με τα επόμενα βήματα

ΣΥΡΙΖΑ: Ριστάρτ σε τεντωμένο σκοινί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:25