search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:50
MENU CLOSE

Σφυροκέφαλοι καρχαρίες βγήκαν στα ρηχά, στην Αυστραλία (Video)

14.12.2023 14:58
karxarias new

Μιαν απροσδόκητη «συνάντηση» είχαν κολυμβητές στην περιοχή Σάουθ Γουέστ Ροκς της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, όταν είδαν να βγαίνουν στα ρηχά σφυροκέφαλοι καρχαρίες.

Την επίσκεψης της αγέλης των καρχαριών στα ρηχά κατέγραψε ο Λούις Χόνιο, που βρισκόταν στην παραλία για να κάνει σερφ. Όπως λέει ο σέρφερ ήταν «δύο μωρά και η μαμά τους», που κολυμπούσαν κοντά στην παραλία, «πιθανότατα κυνηγώντας καλαμάρια».

«Παρά την φήμη τους, οι σφυροκέφαλοι καρχαρίες δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για τους ανθρώπους», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μάλιστα κάποια υποείδη της οικογένειας των σφυροκέφαλων καρχαριών απειλούνται άμεσα με εξαφάνιση.

Οι σφυροκέφαλοι κινδυνεύουν από την ανθρώπινη δραστηριότητα στις θάλασσες, αλλά και από τον μεγάλο λευκό καρχαρία και τον καρχαρία-τίγρη, που κυνηγούν τους σφυροκέφαλους για τροφή.

Οι σφυροκέφαλοι καρχαρίες είναι σχετικά μικροί καρχαρίες- τα θηλυκά φτάνουν σε μήκος περίπου 5 μέτρων και τα αρσενικά στα 3,5 μέτρα – και η διάρκεια ζωής τους είναι 20-30 χρόνια.

Η ιδιαιτερότητα που έχουν οι σφυροκέφαλοι καρχαρίες είναι ότι το σχήμα του κεφαλιού και το σημείο όπου βρίσκονται τα μάτια τους, δίνουν στα ζώα αυτά τη δυνατότητα να έχουν όραση 360 μοιρών!  Aυτό που λέμε… «βλέπουν πίσω από την πλάτη τους»…

Διαβάστε επίσης:

Χριστούγεννα σε δύο «στολίδια» της Γερμανίας (photos/videos)

ΗΠΑ: Μπέιμπι σίτερ χτύπησε με ζώνη 3χρονο αγόρι επειδή έκλαιγε – Το παιδί χαροπαλεύει στην εντατική (Σκληρή εικόνα)

ΕΕ: Νέο «όχι» Όρμπαν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:46