search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:36
MENU CLOSE

Χριστούγεννα σε δύο «στολίδια» της Γερμανίας (photos/videos)

14.12.2023 13:51
germania_xristougenna_1412_1920-1080_new

Ο πρώτος προορισμός που μας έρχεται στο νου όταν συζητήσουμε για χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Γερμανία, είναι το Βερολίνο. Όμως η Γερμανία έχει πολλά κρυφά… στολίδια, που αυτές τις γιορτινές μέρες βάζουν… τα καλά τους και υποδέχονται τους επισκέπτες με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο.

Τέτοιοι προορισμοί είναι το Ρούντεσχαϊμ και το Ρότενμπουργκ.

Ρούντεσχαϊμ

Είναι μια πανέμορφη κωμόπολη, δημοφιλής για όσους ψάχνουν ιδιαίτερους προορισμούς. Βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου και θεωρείται ιδανικό μέρος για χριστουγεννιάτικη απόδραση. Μπορείς να φτάσεις ως εκεί με τραίνο, ή με ποταμόπλοιο από την Φρανκφρούρτη.

Το Ρούντεσχαϊμ απλώνεται στην κοιλάδα του Ρήνου και είναι μια περιοχή όπου παράγονται περίφημα κρασιά. Το δάσος που στεφανώνει την κωμόπολη έχει περιπατητικά μονοπάτια, από τα οποία ο επισκέπτης έχει θαυμάσια θέα στην κοιλάδα.

Όταν πέσει η νύχτα κι ανάψουν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια η κωμόπολη αποκτά μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες είναι η Χριστουγεννιάτικη Αγορά των Εθνών, ένας δρόμος γεμάτος μικρά μαγαζάκια όπου πωλούνται τα πάντα -κυρίως γιορτινά δώρα και στολίδια- απ’ όλο τον κόσμο. Κι αυτό ακριβώς κάνει ξεχωριστή την Χριστουγεννιάτικη Αγορά των Εθνών.

Τα μεσαιωνικά κτήρια του Ρούντεσχαϊμ και οι πλακόστρωτες πλατείες είναι στολισμένα στο κλίμα των ημερών και κανένας δεν αντιστέκεται στον πειρασμό να περπατήσει για να θαυμάσει αυτή την πόλη. Προφανώς κάνει αρκετό κρύο, αλλά οι ντόπιοι έχουν την λύση: Ζεστή σοκολάτα, ή ζεστό κρασί και… καλή διάθεση.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ

Η κωμόπολη αυτή βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εκεί διοργανώνεται η αγορά Reiterlesmarkt – μια χριστουγεννιάτικη αγορά που πήρε το όνομά της από την μυθική φιγούρα «Reiterle», ένας μικρός ιππέας που οι ντόπιοι πιστεύουν πως επισκέπτεται την περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια, στην καρδιά του χειμώνα.

Η κωμόπολη, με ιστορία 800 χρόνων, είναι από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των κτηρίων είναι αρκετή για να σε ταξιδέψει στον χρόνο, οποτεδήποτε κι αν την επισκεφτείς. Όμως αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά.

Μια αγορά που αρχίζει με την έλευση του ιππέα Reiterle. Το αποτέλεσμα είναι μια φανταστική περιοχή με καταστήματα δώρων και στολιδιών, ντόπιες λιχουδιές και βεβαίως ζεστό κρασί.

Πηγές φωτό: ruedesheim.derothenburg.de

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Νέο «όχι» Όρμπαν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

Αργεντινή: Η ακραία λιτότητα του Μιλέι σοκάρει τους πολίτες – Απόγνωση, φτώχεια και στο βάθος κοινωνική αναταραχή

Τουρκία: Πρόβλεψη σοκ από σεισμολόγο – «Έρχεται μεγάλος σεισμός 9 Ρίχτερ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:36