search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 05:14
MENU CLOSE

Ο IDF ανακοίνωσε ότι τρεις όμηροι σκοτώθηκαν από δικά του πυρά

15.12.2023 21:15
israil stratos

Ο ισραηλινός στρατός ανακοινωσε ότι στρατιώτες του σκότωσαν τρεις ομήρους αφού τους εξέλαβαν ως «απειλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Κατά τη διάρκεια μαχών στη Σουτζάγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο στρατός αναγνώρισε κατά λάθος ως απειλή τρεις Ισραηλινούς ομήρους. Κατά συνέπεια, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την πλευρά τους και τους σκότωσαν», δήλωσε.

Οι τρεις όμηροι ήταν ο Γιοτάμ Χάιμ, ο Σάμερ Ταλάλκα και ένας τρίτος του οποίου το όνομα δεν θα δημοσιοποιηθεί αυτή τη στιγμή μετά από αίτημα της οικογένειας, είπε ο Χαγκάρι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για αυτό που συνέβη και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Οι σοροί των τριών ομήρων έχουν επιστραφεί στο Ισραήλ και δύο από τα θύματα είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια επιδρομής στα κιμπούτς Κφαρ Αζά και Νιρ Αμ.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση. Η ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο ισραηλινός στρατός εκφράζει βαθιά μεταμέλεια για το τραγικό συμβάν και στέλνει στις οικογένειες τα θερμά του συλλυπητήρια».

«Η εθνική μας αποστολή είναι να εντοπίσουμε τους αγνοούμενους και να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στα σπίτια τους», προσθέτει.

Περισσότεροι από 100 όμηροι παραμένουν αιχμάλωτοι στη Γάζα μετά τη σύλληψή τους στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» στο κινεζικό e-commerce: Η Temu μηνύει τη Shein για «εκφοβισμό με πρακτικές μαφίας»

Βρετανία: Το συγκινητικό μήνυμα του 17χρονου αγνοούμενου στη γιαγιά του – «Σε αγαπώ και θέλω να γυρίσω σπίτι»

Στο στόχαστρο του Ισραήλ οι δημοσιογράφοι – Τραυματίστηκε ανταποκριτής του Al Jazeera που είχε χάσει την οικογένειά του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 03:42