search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:25
MENU CLOSE

«Πόλεμος» στο κινεζικό e-commerce: Η Temu μηνύει τη Shein για «εκφοβισμό με πρακτικές μαφίας»

15.12.2023 19:30
shein temu

Η εταιρία λιανικής πώλησης Shein δέχτηκε μήνυση από την ανταγωνίστριά της Temu, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε επιθετικές και παράνομες τακτικές για να αποτρέψει τον ανταγωνισμό – σε ένα ακόμη επεισόδιο στις «εχθροπραξίες» μεταξύ των δύο κινεζικών ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς αγωνίζονται να κυριαρχήσουν στις φθηνές πωλήσεις και να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ.

Η μήνυση, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια των ΗΠΑ από τη μητρική εταιρεία της Temu με έδρα τις ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι η Shein έχει εμπλακεί σε τακτικές εκφοβισμού με πρακτικές μαφίας κατά της Temu και των προμηθευτών της. Η Temu ισχυρίζεται ότι οι υπάλληλοι της Shein έχουν φτάσει στο σημείο να κρατούν εμπόρους που συναλλάσσονται με την Temu στα γραφεία της Shein για «πολλές ώρες».

Η Shein, η οποία πουλά ρούχα και άλλα είδη lifestyle, φέρεται να συμμετείχε στην «ανατροπή της νομικής διαδικασίας των ΗΠΑ για να διαταράξει τις λειτουργίες της Temu και να βλάψει το πολύτιμο εμπορικό σήμα της Temu», συμπεριλαμβανομένης της παράνομης αξίωσης εγγραφών πνευματικών δικαιωμάτων για προϊόντα που πωλούνται στον ιστότοπο της Temu, σύμφωνα με τη μήνυση.

Σε μια δήλωση στο CNN, ένας εκπρόσωπος της Shein είπε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αγωγή είναι αβάσιμη και θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εταιρία μας».

Η μήνυση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Shein υπέβαλε αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Τόσο η Temu όσο και η Shein είναι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που ειδικεύονται σε προϊόντα χαμηλού κόστους και με έκπτωση — που αποστέλλονται κυρίως από την Κίνα. Και οι δύο είναι σχετικά νεοεισερχόμενες στην αγορά των ΗΠΑ: η Shein επέκτεινε την αμερικανική παρουσία της το 2019, ενώ η Temu μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η μήνυση έρχεται εν μέσω μιας ήδη αμφιλεγόμενης νομικής διαμάχης μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Temu υπέβαλε άλλη μήνυση κατά της Shein στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης τον Ιούλιο, κατηγορώντας την για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών νόμων. Αυτή η μήνυση ακολούθησε μια καταγγελία της Shein, η οποία μήνυσε την Temu τον Δεκέμβριο για φερόμενη κινητοποίηση influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απαξιώσει τη Shein στο διαδίκτυο.

Σε μια δήλωση στο CNN σχετικά με την τελευταία αγωγή, ένας εκπρόσωπος της Temu είπε: «Οι ενέργειές τους ήταν υπερβολικές, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τους μηνύσουμε».

Η μήνυση της Τετάρτης ισχυρίζεται ότι η Shein ενίσχυσε τις τακτικές εκφοβισμού πριν τη διαφημιστική καμπάνιας Super Bowl LVIII της Temu που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024, επειδή η καμπάνια «αναπόφευκτα θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην εφαρμογή και τον ιστότοπο της Temu».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Το συγκινητικό μήνυμα του 17χρονου αγνοούμενου στη γιαγιά του – «Σε αγαπώ και θέλω να γυρίσω σπίτι»

Στο στόχαστρο του Ισραήλ οι δημοσιογράφοι – Τραυματίστηκε ανταποκριτής του Al Jazeera που είχε χάσει την οικογένειά του

Χωρίς «λευκό καπνό» για τη στρατηγική στη Μέση Ανατολή οι 27

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:24