search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:24
MENU CLOSE

Νέο «μήνυμα» Σαμαρά στην κυβέρνηση για την τροπολογία για τους μετανάστες

16.12.2023 17:08
samaras-new

Με παλαιότερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη απαντά ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση για την τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση και προβλέπει άδεια διαμονής σε μετανάστες.

Ο πρώην πρωθυπουργός που βγήκε στο «αντάρτικο» για την τροπολογία, εμμένει στις θέσεις του και «καρφώνει» την κυβέρνηση. 

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σχολιάζουν πως αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ελληνοποιήσεις μεταναστών, μετά από δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

«Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση», αναφέρουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. 

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης: «Η κυβέρνηση καταθέτει έναν Προϋπολογισμό ανάπτυξης, δικαιοσύνης, αξιοπιστίας και ευθύνης για το 2024»

Αυγενάκης: Έρχεται αγροτικό «112»

Κωνσταντόπουλος για Γιώργο Μιχαλακόπουλο: «Θρηνώ τον αδελφικό μου φίλο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:23