search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:17
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, λέει το Κατάρ – Νέες διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου

16.12.2023 13:20
israil_diadilwsi_omirou

Την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση ομήρων ζητούν εκ νέου διαδηλωτές στο Ισραήλ, μετά και την κατά λάθος εκτέλεση τριών ομήρων από τον IDF, εν μέσω σφοδρών επιθέσεων στη Γάζα.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι δρόμοι του Τελ Αβίβ γέμισαν από οργισμένους ανθρώπους, που βγήκαν στους δρόμους με πανό, απαιτώντας την επιστροφή όσων ισραηλινών που έχουν παγιδευτεί στη Γάζα.

«Φέρτε τους σπίτι τώρα»

«Ο χρόνος τους εξαντλείται! Φέρτε τους σπίτι τώρα», φώναζε το πλήθος, που επέκρινε για ακόμη μια φορά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει αρκετά για να απελευθερώσει τους ομήρους που απήγαγε η Χαμάς.

Όπως έλεγαν, μια νέα συμφωνία για τους ομήρους, όπως αυτή που είχε επιτευχθεί στα τέλη Νοεμβρίου, θα έχει αποτρέψει περιστατικά, όπως αυτό που σημειώθηκε στη Γάζα χθες Παρασκευή.

Ελπίδες για επίτευξη συνολικής συμφωνίας από το Κατάρ

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται για την επίτευξη νέας εκεχειρίας στη Γάζα.

«Το Κατάρ επιβεβαίωσε τις συνεχιζόμενες διπλωματικές του προσπάθειες για την ανανέωση της ανθρωπιστικής παύσης και εξέφρασε την ελπίδα να αξιοποιηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί για την επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας που θα τερματίσει τον πόλεμο, θα σταματήσει την αιματοχυσία των Παλαιστινίων αδελφών μας και θα οδηγήσει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις και στην έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας που θα αποφέρει μια συνολική, μόνιμη και δίκαιη ειρήνη σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα και την Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο επικεφαλής της Μοσάντ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, στην Ευρώπη, για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας στη σκιά του θανάτου των τριών ισραηλινών ομήρων.

Διαβάστε επίσης:

Αντόνιο Νέγκρι: Πέθανε στα 90 του ο Ιταλός φιλόσοφος

Μελάνια Τραμπ σε μετανάστες: «Να υπερασπίζεστε τα δικαιώματά σας»

Πόλεμος στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί διοχετεύουν θαλασσινό νερό στα τούνελ της Χαμάς – «Άνευ σημασίας τα σχέδια του Ισραήλ» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:14