search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:20
MENU CLOSE

Παράνοια: Αντιδρούν στη συμβολικά ροζ σημαία, αγνοώντας το μήνυμα κατά της βίας σε βάρος γυναικών

18.12.2023 18:40
natsios

Ένας απροσδόκητος, με βάση την κοινή λογική και το πραγματικό νόημα της πρωτοβουλίας, αλλά μάλλον αναμενόμενος με το κλίμα που επικρατεί σε ένα μέρος της συντηρητικής κοινής γνώμης, σάλος έχει ξεσπάσει γύρω από τη… ροζ ελληνική σημαία, που φιλοξενεί το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μία έκθεση της Τζόρτζια Λάλε με το έργο «Ενοχή της Γειτονιάς», που πραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως αναφέρεται επεξηγηματικά, «το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες».

Στην πραγματικότητα δηλαδή, το έργο που είναι μία ελληνική σημαία φτιαγμένη από τέτοια σεντόνια, είναι συμβολικά βαμμένη ροζ για να αναδείξει ακριβώς το πρόβλημα που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες, με την ενδοοικογενειακή βία.  

«Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές.

Παρά το συμβολικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της τέχνης, της πράξης αυτής, πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέλαβαν τη συγκεκριμένη ενέργεια ως προσβλητική για τη σημαία! Μάλιστα στην «εκστρατεία» κατά της πρωτοβουλίας, πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας – Η Cosco στο επίκεντρο της συζήτησης

Δώρα Αυγέρη: Ο πρωθυπουργός υποκλίνεται στην ακροδεξιά του κόμματός του

Κ. Γιαννακός στην Εξεταστική για Τέμπη: «Αν είχε εφαρμοστεί ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13