search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:11
MENU CLOSE

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει την απόλυση του νοσηλευτή που κατηγορείται για τον βιασμό της 23χρονης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

19.12.2023 11:55
NOSOKOMEIO_DIADROMOS510

Την απόλυση του νοσηλευτή που κατηγορείται ότι βίασε την 23χρονη ασθενή στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Θέλουμε να διερευνηθούν  άμεσα οι καταγγελίες και εάν αποδειχθούν ότι είναι αλήθεια ζητάμε την άμεση απόλυση του νοσηλευτή. Δεν θέλουμε να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε έξι χρόνια, μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να  λαμβάνει το 50% του μισθού του» είπε στο topontiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και συνέχισε:

«Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις. Δεν μπορεί τέτοια άτομα να αμαυρώνουν τους υγειονομικούς που σώζουν καθημερινά ζωές. Θέλουμε να απολυθεί».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η 23χρονη ασθενής και ο πατέρας της, που έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση στον νοσηλευτή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», το βράδυ της Κυριακής, σε ημέρα εφημερίας,  ο κατηγορούμενος την παρενόχλησε σεξουαλικά.

«Εξετάσθηκε από γιατρό, οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις. Ο γιατρός έφυγε μετά τη λήψη των δειγμάτων και ο νοσηλευτής που παρέμεινε μόνος του με την ασθενή προέβη σε ασελγείς πράξεις» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

«Δεν θα εκπλαγώ εάν είναι αλήθεια όσα καταγγέλλουν κόρη και πατέρας. Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο και η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία, η εφημερεύουσα προϊσταμένη, ειδοποίησαν αμέσως τη διοίκηση και την  αστυνομία».

Η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας διενεργεί ΕΔΕ.

Διαβάστε επίσης:

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ασθενείς: 115 ευρώ το μήνα πληρώνουν για την υγεία τους – Τα μικρά νοσοκομεία είναι πιο κοστοβόρα

Φοβάσαι έντονα για την υγεία σου; Τι μπορεί να… μικρύνει τη διάρκεια της ζωής σου

Γιορτές: Μια υγιεινή συνταγή για να… ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:10